i Recept och mat, Vardag

Lunch på The Barn

lunch på the barn Göteborg

Lunch på The Barn i Göteborg

Förra fredagen åt hela familjen lunch på The Barn här i Göteborg. Det kanske inte låter som något stort men det var faktiskt första gången på väldigt länge som hela familjen åt tillsammans på restaurang!

När Storebror var liten hände det ganska ofta att vi åt mat ute. Men att äta ute med ett barn är ganska enkelt jämfört med två barn. Om ett barn börjar protestera kan ju den ena föräldern gå iväg en sväng medan den andra kan äta klart. Men när två barn stökar så är det helt plötsligt inte lika enkelt.

I fredags hade i alla fall T tagit ledigt från jobbet och det är ju också den dagen som jag alltid är föräldraledig. Vi promenerade runt lite på stan och började bli hungriga och funderade över vad vi skulle hitta på för mat. Och plötsligt gick vi förbi The Barn! Fredag vid lunchtid och en tom uteservering… Vi bestämde oss för att testa. Och det gick faktiskt jättebra! Nu har ju båda barnen kommit till en ålder då de äter ”vanlig” mat så de fick varsin barnportion. Att The Barn dessutom serverar hamburgare och pommes frites gjorde ju det hela ännu enklare eftersom det är mat som barnen gillar.

Vi vuxna hann äta vår mat utan att något kaos utbröt. Barnen hade först fullt upp med sin mat. efter ett tag roade de sig med att hålla koll på fåglar som rörde sig nära vårt bord för att fånga upp den mat som hamnade på marken. Vi klarade alltså hela måltiden utan att ens ta upp en mobiltelefon!

lunch på the barn Göteborglunch på the barn Göteborg

Rester till kvällsmat

Barnens rester fick vi ta med oss hem i en smidig låda så det blev även en extra god kvällsmat för dem. En väldigt lyckad erfarenhet och jag hoppas att vi snart vågar oss på ett nytt försök. Men vi väntar nog några år tills vi vågar oss in på en finare restaurang på kvällstid. Framgångskonceptet just nu verkar vara; barnvänlig mat, uteservering och en tid då det inte är så mycket folk.

lunch på the barn Göteborglunch på the barn Göteborg

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

höst I göteborg

Höst i Göteborg

Skrivet den 30 september, 2018

Lekplats och linbana

Lekplats och linbana

Skrivet den 31 juli, 2017

Föregående inläggFöreläsning hos Krickelin på For Good Luck
Nästa inläggFrukostevent i Femman

Bli först att kommentera!

Kommentera