i Mammaliv, Vardag

Glädjande besked och lite uppdatering sedan sist

Hej fina läsare!

Hoppas att ni har haft en fin vecka och har det bra! Här har vi haft det väldigt bra, så pass bra att blogginläggen lyst med sin frånvaro ett tag. Barnens farmor har varit på besök. Hon kom förra lördagen och hon åkte tillbaka till Spanien onsdags. Under den tiden har barnen varit så glada över att få leka med henne och Storebror har fått vara ledig från förskolan för att kunna utnyttja tiden till max.

Jag har försökt hinna göra sådant som är svårt med två barn springande runt mig. Sorterat och rensat i vård vindsförråd och även förrådet vi har inne i lägenheten. Så skönt att få sådant gjort. Och vad man samlar på sig! Vissa saker vet jag inte varför man har sparat men det känns så bra nu när man har lite mer koll på vad som döljer sig. Speciellt alla leksaker och barnkläder blir ju lätt att man bara lägger i påsar och trycker in där de får plats. Är det bara hos oss det blir så?

Nu har jag i alla fall fått lite koll på vad vi har och då återstår frågan kring hur jag ska bli av med det som är helt och rent men inte längre kan användas. Kanske att nästa projekt blir att försöka sälja av det som är lite finare eller skänka bort en del om det finns någon som vill ha och behöver. Har ni tips på vart man bäst och lättast säljer barnsaker får ni gärna skriva dem till mig!

Men vi har ju fått ett  väldigt glädjande besked den här veckan också. Min plan var ju att börja jobba direkt i januari men det har varit kaos här i Göteborg när det gäller förskoleplatser. Vi tillhör Centrum och de har inte ens lyckats hålla den garantitid som finns. jag har fått skjuta fram min planerade jobbstart några gånger. Att vara föräldraledig är absolut ingenting som jag har något emot att vara. Speciellt inte nu den andra gången. Men att inte kunna planera och att ha osäkerheten över hur många månader som föräldradagarna ska räcka till har varit lite oroande.

Nu har vi fått en plats till Lillasyster från den 15 februari och det är dessutom på Storebrors förskola. Så härligt! Så snart startar inskolningen och den 1 mars slutar min föräldraledighet. Det känns såklart tråkigt att den perioden snart är över men jag kommer att fortsätta vara föräldraledig på fredagar så helt slut är det ju inte direkt. Jag tror att Lillasyster kommer att tycka om förskolan för hon blir alltid så glad när vi hämtar Storebror och hon träffa alla andra barn!

lagamatmedbarn-8lagamatmedbarnlagamatmedbarn-5

lagamatmedbarn-9lagamatmedbarn-3

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En dag på brandstationen

Skrivet den 13 februari, 2017

en helg med morföräldrarna trädgårdsföreningen

En helg med morföräldrarna

Skrivet den 22 september, 2018

cafe gazette

Café Gazette

Skrivet den 22 november, 2019

Föregående inläggVårkänsla av tulpaner
Nästa inläggMarstrand

2 Kommentarer

 1. paulinagunnardo
  4 år ago

  Känner igen det där behovet av att sortera! Hjälp vad man samlar på sig. Jag skulle behöva ta tag i alla barnkläder. Gjorde en ordentlig sortering för ett tag sen och skaffade lådor där jag skrev olika storlekar så att vi kan spara en del till lillasyster som är påväg. Men nu finns en stor hög igen här av allt möjligt =/ Gaaah.

  Va skönt att ni fick tag i en bra förskoleplats! Vad jobbar du med föresten? Driver du bloggen som företag eller har du något annat också? 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Jag försöker ta barnkläderna lite eftersom. De växer ju så fort. Sen lägger jag det i stora kassar så då blir det ju ungefär sorterat efter storlek. Sen gäller det ju bara att komma ihåg att ta fram kassen när Lillassyster blir lagom stor för Storebrors gamla kläder. Det som ej ska användas mer försöker jag skänka till vänner men nu har jag en del som även kan säljas…Tur de är små kläder och ej tar alltför stor plats 😉

   Jag är föräldraledig just nu men börjar jobba 1 mars. Jag är socionom, arbetar med hemlösa som behandlingsassistent, men de senaste åren har jag till största del jobbat fackligt. Bloggen är endast en hobby 🙂

   Reply

Kommentera