i Mammaliv, Vardag

En vanlig dag

Mina dagar som föräldraledig ser ju olika ut beroende på om det är förskoledag för K (tisdag, onsdag och torsdag) eller om han är hemma. Idag är det iallafall torsdag så det är en förskoledag. 

Denna veckan har jag fått väcka (?!!) K strax efter 8 (förra veckan vaknade han ju runt 6). Ibland tar jag med J ner från sovrummet men imorse sov hon så gott så hon fick ligga kvar bredvid T. 

K vaknar ofta runt 6 och får en flaska mjölkersättning och somnar i bästa fall om. Han är därför oftast inte speciellt hungrig och lunch är redan vid 11 på förskolan så jag tycker inte det gör så mycket om han hoppar över frukost. Jag erbjuder iallafall yoghurt eller macka och ibland vill han ha lite. Sedan tar vi på kläder och jag åker och lämnar honom på förskolan. 

När jag kommer hem åker T till jobbet (ibland tar vi en kaffe innan men inte idag). 


Sedan brukar det vars amningspaus och jag tittar lite på Youtube under tiden. Efter det brukar det vara dags för J att sova en stund till så att jag kan ta tag i tvätt, disk och städning. Tar ca 1-2 timmar. 


När J vaknar är det amning igen och lunch för mig. Sedan är hon vaken en stund och jag underhåller henne med lite lekar eller babygym. 

Om J sover en stund till hinner jag göra lite mer hemma. Får prioritera det som känns viktigast; dusch, pappersjobb eller tvättvikning till exempel. Sedan vid 13:30 går vi till förskolan för att hämta K. Något jag alltid tänker att jag ska göra är att sova men det har jag inte hunnit en enda dag hittills. 

Om K har sovit brukar vi gå förbi en park för att gunga eller åka rutchkana men annars tar vi en promenad med vagnen så att han somnar.  


Idag hade han inte sovit men ville så gärna till lekparken och gunga. Vi var där i nästan två timmar och K somnade sedan på väg hem. Vågade bara låta honom sova i 40 min. 


När vi sedan är tillbaka hemma är det dags för mellanmål och sedan lek. Oftast med bilar nuförtiden men också lite läsande i böcker och en stunds tv-tittande.


När T är på väg hem från jobbet så lagar jag mat med hjälp av K. Vi försöker lägga honom före 21 och sedan tittar vi på serier eller film innan jag blir för trött och går och lägger mig med J. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Förskola 

Skrivet den 18 augusti, 2016

mars 

Skrivet den 2 mars, 2017

Inskolningen fortsätter

Skrivet den 11 september, 2015

Föregående inläggJ åtta veckor
Nästa inläggRegn och lek 

2 Kommentarer

 1. Evanesse
  1 år ago

  Haha ja, det är en schema för att få ihop allt 🙂

  Jag såg att det har kommit två nya avsnitt av Unga föräldrar, kul! Tittar som sagt igenom äldre som jag inte har sett innan 🙂

  Jag använder Photo editor och deras filter. Jättebra funktion om man inte vill visa för mycket.

  Reply
  1. Jenny
   1 år ago

   Tack!

   Reply

Kommentera