i Mammaliv, Vardag

6 bra saker med lekparken

Idag när vi vaknade så sken solen så när T hade åkt till jobbet rörde jag ihop en plättsmet och stekte massor med plättar som jag och barnen kunde ta med oss ut för att inte behöva åka hem igen när det var dags för lunch.
Vi åkte mot Slottsskogen och den stora lekplatsen där (samma ställe som vi var på förra veckan). Det var så skönt när vi kom dit! Jag hade köpt med en kaffe och solen sken oss i ansiktet. Det finns så många fördelar med att tillbringa dagarna ute;

– Lillasyster sover så gott i friska luften så jag kan fokusera på att leka med Storebror.

– Det blir ingen skärmtid för någon av oss (mobil, iPad eller TV) och det känns faktiskt väldigt bra efter alla sjukdagar under hösten och vintern då det har blivit alldeles för mycket TV-tittande.

– Vi samlar på oss D-vitamin vilket förhoppningsvis kan ge oss lite extra kraft i immunförsvaret inför Vabruari (som februari brukar kallas av småbarnsföräldrar).

– Det blir ingen nedstökad lägenhet med hundratals leksaker att plocka ihop några gånger på en dag. Eller dammsugning flera gånger för att få bort alla små smulor som Lillasyster annars äter upp.

– Utomhus får man ropa högt, stampa i marken och springa runt jättefort. Allt sånt som man annars måste tysta ner när man är inomhus.

– Och den sista punkten; all frisk luft och motion gör att vi alla är skönt trötta på kvällen. Lagom lång läggning är alltid något att sträva efter 😉

Här är lite bilder från vår dag. Prioriteringen var att leka med K men några snabba bilder med mobilen blev det iallafall.Vi värmde oss en liten stund inomhus med pussel och plättar. När vi kom ut igen började solen redan gå ner men vi stannade en bra stund till. Så häftigt att se att K nu börjar leka med andra barn på lekplatsen och jag står bara och ler när jag tjuvlyssnar när han pratar med någon ny kompis. Han är så liten och så stor på samma gång 🙂 


Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lördag

Skrivet den 28 november, 2015

Sjöfartsmuseum med barnen

Skrivet den 21 oktober, 2016

dinosaurier på universeum

Dinosaurier på Universeum

Skrivet den 17 april, 2019

Föregående inläggHej helgen!
Nästa inläggHej vardag

4 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Vilken härlig dag! Håller verkligen med om att det är ljuvligt att få vara ute och ”lapa” sol och frisk luft när man mest annars är inomhus så här års. Man går ju gärna inte ut när det regnar och blåser. Så alla dagar med sol ska man ju passa på att njuta lite extra av, och precis som du skriver samla D-vitamin. 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, man mår så mycket bättre direkt. Framförallt humöret! 😉

   Reply
 2. Evanessé - Jennie
  7 år ago

  Vad mysigt! Skönt att vara ute länge så 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Evanessé- Ja, det har varit så skönt efter allt för mycket innesittande!

   Reply

Kommentera