i Mammaliv, Vardag

Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus

Trots att vi haft den soligaste och varmaste sommaren sedan man började föra statistik över väder i Sverige så fanns det ändå någon mulen dag. En sådan dag när man nästan trodde att det skulle falla lite regn tog jag och barnen en utflykt till Alfons Åbergs Kulturhus. Det var Storebrors tredje besök och första för Lillasyster ( i alla fall det första som hon har kunnat springa runt och leka). Här kommer en stor bildbomb från vårt besök!

Alfons Åberg-huset finns ju med som en punkt i mitt inlägg med utflyktstips i Göteborg och jag kan verkligen varmt rekommendera ett besök här! Allt är så fint ordnat och genomtänkt. Det finns olika delar för massor av sorters lekar för både små barn och lite större. (OBS! tyvärr helt osponsrade åsikter) 😉

Storebror älskar det här stället och Lillasyster, som gillar Alfons-filmerna, trivdes också hur bra som helst! Vi var där vid 11 på förmiddagen och jag kunde inte få barnen därifrån förrän klockan fem på eftermiddagen när huset stängde! Tur att de har goda pannkakor så att vi kunde fylla på med lite energi.

När man kommer in på Alfons Åbergs Kulturhus så hamnar man i en miniatyrstad. Här finns en korvkiosk, en liten butik och en mini-biograf där det visas korta Alfonsfilmer. Det finns också möjlighet att klättra upp bland hustaken för att kasta sig nerför en rutschkana och man kan klättra upp i Alfons trädkoja. Det är full fart med andra ord. Som vuxen får man springa en hel del för att ha koll på barnen mellan de små husen. Bekväma kläder kan alltså varmt rekommenderas.

alfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhus

Övervåningen på Alfons Åbergs Kulturhus

När vi hade lekt en bra stund så tog vi trappan till övervåningen. Jag upplever den som lite lugnare och ljudvolymen där uppe brukar vara lite lägre. Där finns små avdelningar för legobygge, en liten verkstad och en klätterbana. Det finns också massor av små vrår där man kan krypa upp och läsa någon av Alfons-böckerna som finns att låna.

alfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhus

Teater med Alfons

Förutom all lek i huset så kan man även se teater vid lite olika tider under dagen. Varje dag brukar ha ett eget program med föreställningar som bygger på de olika Alfons-böckerna. När det började närma sig föreställningsdags tog vi därför trappan ner till rummet bredvid teatern. Där hittar man Alfons hem med kök, arbetsrum, vardagsrum och garderob med småläskiga monster i.

Köandet till teaterföreställningen blev därför väldigt enkelt. Ja, ni ser ju på bilderna vilka miljöer det finns att leka runt i! Ett tips inför ett besök är att låna eller köpa Alfons-böckerna så att barnen verkligen känner igen detaljerna från böckerna. Då kan man verkligen hitta små guldkorn i varje vrå.

alfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhus

Jag ska bara…

Alfons Åbergs klassiska ord; ”Jag ska bara…” passar så bra på mina barn när vi skulle försöka ta oss hem. Jag ska bara åka rutschkanan en gång till, jag ska bara testa telefonhytten och ringa ett viktigt samtal, jag ska bara…
Men Alfons Åbergs Kulturhus stängde faktiskt för dagen så tillslut tog vi oss ut till en spårvagn och åkte hemåt. Trötta men väldigt glada efter en massa rolig lek. Jag vet att man kan köpa årskort på Alfons-huset och jag funderar på om det vore nått att satsa på till julklapp? För ett besök på huset kostar faktiskt ganska mycket. Årskortets kostnad ska man tjäna in på tre besök och det borde inte vara några problem att få in under nästa år…

alfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhusalfons åbergs kulturhus

alfons åbergs kulturhus

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lördag

Skrivet den 29 januari, 2017

Föregående inläggSommarlovsdagar
Nästa inläggKulturkalaset, Pride-festival och en ledig fredag

Bli först att kommentera!

Kommentera