i Vardag

Dinosaurier på Universeum

dinosaurier på universeum

I fredags fyllde jag år och den finaste presenten jag fick var en hel dag med familjen. Till vår lycka fick vi också spendera en stor del av dagen tillsammans med dinosaurier på Universeum. Vi har tänkt göra ett besök där ett tag men vi hade verkligen tur. Just i fredags hade deras nya dinosaurieutställning premiär! Storebror ÄLSKAR dinosaurier så ni kan ju tänka er lyckan. Titta bara på hans jacka så syns det ju.

Utställningen kommer hålla på ända tills september så kanske hinner vi hälsa på dem igen innan de flyttar ut. Men nu under påsklovet så är det tydligen lite extra aktiviteter kopplat till utställningen så har ni inte redan något inplanerat under helgen så har ni ett tips här.

Men tillbaka till min födelsedag. Efter frukost på sängen och fin sång så tog vi en andra frukost på ett av våra favorit-caféer. Mätta och nöjda åkte vi sedan till Korsvägen och Universeum. Solen lyste som den ska på födelsedagar. Men vinden var ganska kall om jag ska vara ärlig så en dag inomhus var ändå inte helt fel.

dinosaurier på universeum

Direkt när vi kom in möttes vi av personal som var utklädda i dinosaurie-dräkter. Det var ingen tvekan om att vi skulle behålla ytterkläderna på och ta hissen upp på den stora takterassen direkt. Det är nämligen dit som dinosaurierna tillfälligt har flyttat in.

Dinosaurier på Universeum

dinosaurier på universeum

Barnen var ganska spända när vi gick igenom dörren. Man kunde nämligen höra ljud där utifrån som lät som morrande och vrål av riktigt stora djur. Och det första man möttes av var en jättestor Brachiosaurus.

Vid alla dinosaurier fanns namnskyltar och en kort text med fakta om den. Men den informationen var ganska överflödig. Vi hade ju vår egna lille guide med oss som kunde berätta det som stod och lite till för oss. Han är så duktig på alla de komplicerade namnen och lyckades känna igen dem dessutom. Han hade också stenkoll på vilka sorter som var växtätare eller köttätare. Just vid köttätarna så höll sig båda barnen på säkert avstånd från staketen runt de stora djuren.

Barnen var med på äggjakt tillsammans med en guide där de fick lära sig mer om dinosaurier samtidigt som de hjälpte en Stegosaurus att hitta sina borttappade ägg. Vi gick också på en teaterföreställning som handlade om ett mystiskt fynd som gjorts vid grävningarna runt Korsvägen. Både Storebror och Lillasyster var uppslukade av den lagom långa teatern och jag och min man fick passa på att vila våra ben en stund. För en hel del gående blir det på Universeum som är en stor byggnad!

dinosaurier på universeum

dinosaurier på universeum

dinosaurier på universeum

Mer att se på Universeum

Även om dinosaurierna på Universeum var höjdpunkten så hann vi ta en titt på resten av utställningarna också. På vägen in mot de stora akvarierna så la barnen lite pengar i sparbössan för att bidra till bevarandet av de utrotningshotade valhajarna.

Vi kom sedan in i det stora mörka rummet där man kan se olika hajar, rockor och andra spännande vattendjur på nära håll.

dinosaurier på universeum

dinosaurier på universeum

dinosaurier på universeum

Vi gick sedan vidare till det stora djungelrummet. Så skönt med den tropiska värmen! Det första vi såg var aporna. Det var faktiskt första gången jag såg dem för på något sätt måste jag ha missat deras lilla rum när jag besökt Universeum tidigare. Lillasyster skrek när vi skulle gå för hon var helt säker på att hon träffat Herr Nilsson. Det var nog hennes största upplevelse den dagen.

dinosaurier på universeum

dinosaurier på universeum

Efter vår vandring genom djungeln, som också innehöll spaning på små insekter, klättring på smala broar och upptäcktsfärd upp i en hög träkoja, så gick vi vidare i huset. Vi besökte de olika utställningarna om rymden, kroppen, och olika experiment. Vi stannade till vid det som fångade barnens eller våra intressen men jag tror det är omöjligt att hinna med allt på en dag. Det finns för mycket att se och göra!

Vi var i alla fall väldigt nöjda när vi lämnade Universeum och begav oss mot en välbehövlig matpaus. Efter maten tog det inte många minuter innan vi hade två sovande barn i barnvagnen. Men resten av innehållet från min födelsedag får komma i ett annat inlägg annars blir det här alldeles för långt!

dinosaurier på universeum

dinosaurier på universeum

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukost på Big Baby

Skrivet den 22 februari, 2018

Frukost på Foo Kafé

Skrivet den 12 juni, 2019

Föregående inläggVårtecken på landet
Nästa inläggStaycation i Göteborg

2 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Åh så spännande och intressant. Perfekt besök där ju 👍👍👍😀

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, sån tur! Precis på premiärdagen o allt

   Reply

Kommentera