i Lillasyster - ett år, Mammaliv, Vardag

BVC-besök och ett tips för bättre sömn

Vi hade ju 1,5-årskontroll för Lillasyster på BVC idag och det gick som förväntat alldeles utmärkt. Vi fick också med oss ett tips för bättre sömn. Lillasyster växer och utvecklas precis som hon ska. Vikten var nu 11,85 kg och längden var 85 cm. Förra BVC-besöket (vid ett-årskontrollen) kan du läsa om här.

Storebror var med på besöket men var mest intresserad av alla leksaker i väntrummet. Vi fick stanna en stund efter besöket var klart för att leka men han var inte ens nöjd med det. Han ville vara kvar till de stängde meddelade han och undrade om inte Lillasyster behövde kollas lite mer…

Ett tips för bättre sömn

Som väntat så blev det lite frågor kring sömnen och jag fick faktiskt med ett litet tips från BVC som vi så klart ska testa. Det kanske kan vara intressant för någon annan också. Vår barnsköterska sa att vi skulle tillsätta extra fett i maten (smör och olja) och att det kunde göra så att nattsömnen blev lite stabilare. Om det nu är så att Lillasyster vaknar för att hon är hungrig. Men som sagt, vi testar och ser om det har någon effekt på sömnen här hemma.

inredning_sovrum-8

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

K 25 månader

Skrivet den 13 juli, 2016

Midsommarafton 

Skrivet den 27 juni, 2016

Storebror snart tre år 

Skrivet den 2 juni, 2017

Föregående inläggDags för 1,5-årskontroll på BVC
Nästa inläggDrömkalendern

4 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Bra tips från BVC-sköterskan!! Tror jag även gäller oss vuxna. Får vi inte tillräckligt med fett i oss så fungerar vi ju sämre i många funktioner och säkerligen även sömnen. Kanske är ett tips till alla som inte sover så bra oavsett ålder.

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, man behöver ju få i sig alla ämnen för att hela kroppen ska må bra!

   Reply
 2. Ellie
  6 år ago

  Bra tips, så skönt att du har en bra kontakt. Fick verkligen stenålderstips från min BVC-sköterska. Att jag skulle låta honom skrika sig till sömns även om det tog 5 timmar. Då var han knappt 3 månader gammal. Det gjorde jag aldrig men blev så klart långa diskussioner med min man om varför jag ville gå emot BVC-sköterskans råd. Speciellt sen när jag efter 6 månader fick utmattningssyndrom av att inte ha sovit mer än 20 minuter åt gången sen han föddes. Önskar så att jag hade fått mer stöd och bättre hjälp. Fick aldrig gå med i någon mammagrupp heller eftersom det var kaos på BVC och alla sköterskorna slutade samtidigt. Men, men, jag är bättre nu (iofs 3 år senare men ändå) och jag är så glad att jag aldrig följde hennes råd. Lyssna på sin egen magkänsla mest är mitt bästa råd. Men har man en bra kontakt på BVC är det guld värt!

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Åh, vad ledsen jag blir av att läsa det. Jag hade väldigt dåliga erfarenheter från BB när min son föddes så jag vet hur länge sånt sitter kvar. BVC var däremot jättebra. (Har haft samma sköterska i 3,5 år och till båda barnen). Bara stöd oavsett vilka val man gör (såklart hade hon nog reagerat om det var nått heltokigt, men du förstår nog vad jag menar). Håller med om att man ska lita på sig själv men som nybliven mamma behöver man en hel del stöd för att våga det. Skönt att höra att det ändå känns bättre nu! Stor kram!

   Reply

Kommentera