i Vardag

Vårtecken på landet

vårtecken på landet vintergäck

För några veckor sedan var jag och barnen hemma hos mina föräldrar i Blekinge. Vi spanade in alla vårtecken på landet. Min mamma hade hängt upp fjädrar i en buske redan då för att vi skulle få lite påsk-känsla i förväg. Medan vi var där kom också barnens mostrar på besök och var med oss hela dagen och åt massor med god mat. Så även om det var kallt i luften så hade vi fina dagar och en hel del sol.

vårtecken på landet

Blommande vårtecken på landet

Rabatterna i trädgården var fyllda med blommande vårblommor. Gula hav av vintergäck och krokusar i brandgult och lila. Så mycket färg efter den mörka hösten och vintern. Jag blir lika glad av att se de där första blommorna varje år. Barnen verkade lika glada och plockade buketter till både mig och sin mormor. Till slut fick vi säga stopp för att inte riskera att alla blommor hamnade i vaser. De är ju ändå som vackrast när de får så ute och lysa upp i trädgården.

vårtecken på landet vintergäck

vårtecken på landet krokus

vårtecken på landet

vårtecken på landet

vårtecken på landet

vårtecken på landet

Förutom att plocka blommor så fick barnen hjälpa sin morfar med lite vedsågning. De större bitarna skulle bli lagom till värmepannan. Storebror använde den lilla skottkärran och hämtade vedträn i ladugården och körde in till sågningen. Lillasyster hjälpte också till så gott hon kunde.

vårtecken på landet

På en gammal tröskmaskin stod julbocken. Fortfarande grön sedan i vintras.

vårtecken på landet

Vi tog sedan en full skottkärra med vedträn för att gå med till grannen. Hon hade helt slut på ved och hade dessutom varit lite krasslig den senaste tiden så hon behövde få lite varmt i sitt hus. Barnen följde också med för de tycker så mycket om att träffa henne.

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggApril och ett soligt kök
Nästa inläggDinosaurier på Universeum

2 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Så fina bilder <3 <3 <3

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Tack!! 🙂

   Reply

Kommentera