i Inredning, Vardag

April och ett soligt kök

ett soligt kök

Och så blev det april och vår. Ljuset och värmen kom och plötsligt hade vi ett soligt kök. Solen som knappt orkat sig över husen på andra sidan gården under vintern lyser nu in genom våra fönster till och med på kvällarna.

Februari var en ganska tung månad. Tråkigt väder och en del sjukdomar. Det finns ju en anledning till att det kallas vabruari. Både jag och min man hade fullt upp på våra respektive jobb så det blev ett pusslande  för att få ihop tider, ta hand om barn på dagarna och jobba undan när de somnat.

Mars innebar inget vabbande för oss men däremot så fanns det ju jobb att ta tag i efter att ha fungerat på halvfart månaden innan. Jag har också lagt de flesta lediga stunder på att skriva CV och personligt brev eftersom mitt vikariat tar slut den sista maj. Jobbsökeriet tar mycket tid och energi. Och det kräver också sin koncentration så jag har satt mig med datorn först när barnen somnat på kvällarna.

Men samtidigt så är det ju så skönt att ljuset kommit tillbaka nu. Dagarna känns äntligen lite längre. När jag hämtat barnen på förskolan så är det inte nödvändigt att skynda in i lägenheten direkt. Vi har kunnat stanna till på vår gård så att barnen fått leka med grannbarnen. Sparkcyklar, cyklar och fotbollar i en härlig blandning. En påminnelse om hur fin vår gård är här mitt i storstan. Barn i olika åldrar som leker tillsammans och massor med fina växter som gör miljön på gården så himla fin.

Igår, på lördagsmorgonen, så gick hela vår familj till förskolan och mötte upp ett gäng med andra föräldrar och barn. Vi hade bestämt att vi skulle försöka göra miljön på förskolegården lite trevligare. För det gör ju skillnad om man tycker att det ser fint ut. Och vi har så fina pedagoger på förskolan som gör det där lilla extra för barnen och då kändes det fint att kunna göra något extra tillbaka. Vi får se vad de säger på måndag!

Ett soligt kök

Det var ju det där med ett soligt kök också. Jag kunde inte låta bli att plocka fram kameran när solen sken in och skapade fina skuggor och ljusspel. Även om det är en del vi vill göra om och skaffa nytt här hemma så har vi ändå fått det fint på många sätt. Sedan är det så klart kul att fortsätta pyssla och göra det ännu bättre när man har lust och energi.

Jag har flyttat ut ett gäng av krukväxterna till vår inglasade balkong men det får jag visa mer av en annan dag. Också ett fint vårtecken!

ett soligt kök

ett soligt kök

ett soligt kök

ett soligt kök

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En ny hylla i vardagsrummet

Skrivet den 20 februari, 2018

Det tillfälliga barnrummet

Det tillfälliga barnrummet

Skrivet den 26 oktober, 2017

Inredning till ett litet badrum

Skrivet den 15 oktober, 2018

Föregående inläggMåndagsrapporten
Nästa inläggVårtecken på landet

3 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Ja så underbart härligt det är med sol och värme. Det har känts som en väldigt lång vinter tycker jag. Så kul att göra fint kring förskolans utomhusmiljö. Det uppskattas alldeles säkert av personalen och även barnen såklart!!

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ska bli varmt till nästa helg 😉
   Personalen blev glada och några snälla föräldrar lämnade dessutom blommor som de kan plantera på gården:)

   Reply
 2. Jessica
  3 år ago

  Åh så uppskattat det blev 🙂 Roligt <3 Hoppas verkligen att det blir varmt i påskhelgen!!

  Reply

Kommentera