i Mammaliv, Vardag

Vabruari är redan här

Vabruari

Det är fortfarande januari men för oss är vabruari redan här! Igår kväll kände jag att Lillasyster var väldigt varm och under natten vaknade hon till ett antal gånger och var lite ledsen. I morse när klockan ringde så kändes hon fortfarande varm och var dessutom både snuvig och hostig. Jag meddelade direkt förskolan om att barnen fick stanna hemma idag. Sedan började jag göra upp en lista i huvudet över vad som behövde göras.

Innan min man vaknat till ordentligt så lånade jag bilen och körde till kontoret. Där ringde jag och avbokade dagens möten, hämtade hem dator och papper som jag behövde ha tillgång till. Jag meddelade kollegorna om att jag antagligen jobbar hemifrån resten av veckan. Strax efter nio parkerade jag bilen hemma och min man kunde ta den till sitt jobb. Ganska effektivt om jag får säga det själv.

Barnen är tack och lov pigga även om de är förkylda så de leker för fullt. De har också hunnit ta ett varmt bad. När de roar sig en stund på egen hand med leksakerna försöker jag få lite jobb gjort. Men med en två-åring och en fyra-åring så är det inte många minuter i sträck som jag får för att koncentrera mig. Det är leksaker som ska hittas, bråk som behöver avstyras och mat som ska fixas.

Tur i oturen så hade jag avsatt en del tid de kommande dagarna för att förbereda en utbildning som jag ska hålla nästa vecka. Jag hade därför inte så många möten inbokade. Och förhoppningsvis lyckas jag sitta med mina förberedelser under dagen. I värsta fall får det bli lite kvällsjobb. Men med barn och förkylningstider på förskolan är man ju ganska förberedd på att de här dagarna kommer.

Vabruari och kaffet

Med en natt utan så mycket sömn och en dag där barnen och jobbet ska skötas samtidigt så får man unna sig någon eller några koppar kaffe. Har jag riktig tur så får jag dricka kaffet varmt men jag har ju skrivit om mammor och kallt kaffe förut… Även om jag skrev den texten när barnen var mindre så stämmer det mesta ändå fortfarande ganska bra. Jag håller också tummarna för att min huvudvärk beror mer på sömnbrist än på att även jag håller på att få förkylningen.

Så här såg vabruari ut för tre år sedan och här var en vab-dag med Storebror  för ett år sedan. Vabruari kommer varje år men innehållet i våra dagar här hemma ser olika ut efterhand som barnen blir större. Så länge de är ”lite lagom” sjuka så är det ju faktiskt mysigt att få en extra dag hemma tillsammans. Men nu kallar både jobb och barn här så jag ska fortsätta med dagen!

Lite senare kommer det nog upp ett inlägg från en helt annan typ av dag. Det är ett inlägg från Selma Lagerlöfs spa som jag redan skrivit klart men inte publicerat ännu. Perfekt blandning av vardag och semester!

 

Vabruari

Vabruari

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vab med en treåring

Skrivet den 26 mars, 2018

Förskolebacillerna fortsätter

Skrivet den 18 april, 2018

Hej från vår soliga lägenhet

Skrivet den 27 februari, 2018

Föregående inläggSnö och pulka på en måndag
Nästa inläggSelma Lagerlöf Spa

Bli först att kommentera!

Kommentera