i Mammaliv, Vardag

Snö och pulka på en måndag

Snö och pulka

Det är inte ofta Göteborg bjuder på snö och pulka flera dagar i rad! Men just nu lyckas vi faktiskt få båda delarna. Den här måndagsmorgonen började tidigt med en pulshöjande promenad till förskolan. Jag hade dubbelvagnen och insåg efter en stund att pulkan hade varit ett bättre val. Tyvärr var vi redan sena så det fanns ingen tid att gå tillbaka hem, lämna vagnen och byta den mot en pulka. Så jag kämpade mig fram genom kramsnön på trottoarerna.

Framme vid förskolan så finns en brant backe och den var givetvis inte skottad. Så jag fick putta upp vagnen till vagn-skjulet och sedan gå tillbaka ner och bära upp Lillasyster. Hon vägrade nämligen gå uppför den snöiga hala backen själv.

När jag skulle säga hejdå till barnen inne vid deras frukost så sa Storebror att han ville att jag skulle komma och hämta dem tidigare så att han kunde åka pulka. Jag sa att det inte var säkert att det fanns någon snö kvar i eftermiddag för den kan smälta snabbt i Göteborg. Men jag lovade ändå att komma så snabbt jag kunde efter jobbet.

Sedan följde en typisk måndags-jobb-dag för mig. Måndagarna består alltid av en lång rad möten som avlöser varandra och jag försöker få lite annat jobb gjort i pauserna. När klockan närmade sig fyra så snöade det fortfarande utanför rutorna. Det hade snöat hela dagen! Alltså fanns det snö kvar på marken precis som Storebror hade önskat. Jag jobbade på så fort jag kunde och kunde lämna jobbet lite tidigare än vanligt. Jag skyndade mig hem och hämtade upp en av pulkorna och skyndade sedan vidare till förskolan.

Snö och pulka på väg hem från förskolan

Där mötte jag barnen ute på gården och de blev så glada när de fick syn på pulkan! De hade varit ute större delen av dagen och byggt snöfort, snögubbar och en igloo. Men att få åka pulka hem från förskolan var tydligen minst lika roligt!

Vi tog en extra lång väg hem för att gå på de snöigaste trottoarerna vi kunde hitta. Storebror samlade ihop snö till snöbollar hela vägen. Och de kastades givetvis på mig… Men just idag var det bara roligt att han fick njuta lite extra av snö och pulka-åkning.

Eftersom jag hade en tom dubbelvagn att putta hem och en pulka att dra efter mig så har jag av förklarliga skäl inga bilder från dagen. Men jag bjuder på lite bilder från Sälen istället. Jag tyckte att varm choklad i snön passade dagens känsla väldigt bra.

Snö och pulka

Snö och pulka

Snö och pulka

Snö och pulka

Snö och pulka

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

6 bra saker med lekparken

Skrivet den 23 januari, 2017

dinosaurier på universeum

Dinosaurier på Universeum

Skrivet den 17 april, 2019

sommarlov i göteborg

Sommarlov i Göteborg

Skrivet den 23 augusti, 2018

Föregående inläggSelma Lagerlöf hotell
Nästa inläggVabruari är redan här

4 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Så härligt att få in lite lek och pulkaåkning en måndag, det livar ju upp vardagen ordentligt!! Här har vi grönt på marken igen tyvärr.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Jasså? Allt är redan borta? Här finns kvar o håller tummarna att det gör det även när barnen ska dras hem i eftermiddag 😉

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Ja här har vi plusgrader igen 😞☹ Hoppas ni fortfarande har snö så ni kan njuta av den i helgen 👍👍👍❤

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Det ligger snö kvar. Nu håller vi oss dock inne till all feber är borta hos barnen… men skulle det finnas nån snö kvar i helgen måste den ju utnyttjas!

   Reply

Kommentera