i Vardag

En väldigt fin helg

en väldigt fin helg

Avslutningen på den förra veckan resulterade i en väldigt fin helg. Min man har haft, minst sagt, intensiva dagar på sitt jobb. Tyvärr har det krockat med att jag samtidigt har haft en hel del på mitt jobb. Jag tycker ändå att vi har fått ihop det bra med att hjälpas åt kring barnens hämtningar och lämningar och lyckats pussla ihop det. Men även om vardagspusslet blir lagt så är det så klart inte fullt med energi för oss när den lediga dagen kommer. Nu är mina intensiva veckor på jobbet över och det är lite mer på normal nivå. Det gör ju att jag kan backa upp min man lite till då han fortfarande har fullt upp.

Men den här helgen som gick var vi i alla fall lediga två dagar och det har inte hänt på länge. Vi hann med en roadtrip till Helsingborg och en skön sommardag på hemmaplan. Här kommer en liten tillbakablick med bilder från vår helg.

Lördagen

I lördags så packade vi in barn och oss själv i vår bil (utan AC) och körde mot Helsingborg. Där bor min syster som bjudit in oss till en middag. Med på middagen var även mina föräldrar och min andra syster. Det är inte ofta vi träffas så det var härligt att det äntligen blev av. Vi bjöds på god mat och barnen fick leka länge på en lekplats medan vi vuxna kunde prata i skuggan. På kvällen (när temperaturen gått ned något) så körde vi tillbaka hem till Göteborg igen. Resten av familjen stannade över men för vår del var det lugnast att komma hem till våra egna sängar.

Lillasyster har ju fyllt två år nyligen och Storebror fyller alldeleles snart fyra år så de firades med presenter. Det var verkligen fullträffar på alla paketen. Storebror ropade att det var precis vad han önskat sig när han öppnat sina (och det var faktiskt saker han önskat sig). Lillasyster är ju inte lika bra på att uttrycka sig men hennes lycka över presenterna visade tydligt att de var uppskattade.

Till och med jag fick en försenad födelsedagspresent men den tror jag att jag visar upp i ett eget inlägg. Det var i alla fall något som jag önskat mig och som kommer att få stor användning här hemma. Någon som vågar sig på en gissning över vad det var?

en väldigt fin helgen väldigt fin helgen väldigt fin helg

en väldigt fin helg
De gosiga kuddarna hemma hos min syster blev en stor favorit 😉

 

Söndagen

en väldigt fin helg

På söndagen så åkte min man iväg med en kompis för lite motorcykelkörande. En väl förtjänt dag med hans typ av avkoppling. Jag tog med barnen till Stenpiren och åkte med en båt till Klippan. En lagom utflykt med båt för barnen. När vi gått i land vid Klippan så letade vi upp en liten sandstrand där Storebror kunde doppa fötterna och leta strandfynd. Han träffade dessutom på en jämnårig kompis som han lekte en stund med. Lillasyster sov gott i vagnen så jag kunde fokusera på ett barn vilket var helt perfekt. Jag hade startat dagen med att steka ett lass plättar och de höll oss mätta under hela utflykten. När Lillasyster vaknade så promenerade vi tillbaka till båtbryggan och åkte hemåt medan vinden fläktade oss skönt på båtdäck.

en väldigt fin helg
På bryggan i väntan på båten

en väldigt fin helgen väldigt fin helgen väldigt fin helgen väldigt fin helgen väldigt fin helgen väldigt fin helg

Hemma på gården så skuggade det stora kastanjeträdet så skönt så vi stannade kvar ute och lekte. När min man kom hem så hämtade han ner två glas och en rosé-flaska från lägenheten och vi kunde sitta och prata medan barnen lekte med kompisarna på gården. Så himla fint!

en väldigt fin helgen väldigt fin helgen väldigt fin helg

Till middag hämtade vi mat från den lokala kina-restaurangen. Vi delade på den klassiska efterrätten; friterad banan med vaniljglass. Premiär för barnen och den uppskattades!

en väldigt fin helg

en väldigt fin helg
En portion friterad banan med glass delad på tre personer.

En väldigt fin helg

När jag satt på balkongen på kvällen och kunde andas den svala kvällsluften så kändes det som att vi fått en väldigt fin helg tillsammans. Det var välbehövligt även om vi säkert skulle må bra av ännu fler dagar med lugnare tempo. Men vi får väl hoppas att de blir flera framöver!

Hoppas att ni också har haft fina dagar i sommarvärmen. Jag hörde förresten att den första tropiska natten redan inträffat här i Göteborg och det är tydligen tidigast sedan 1982. (Tropisk natt är när dygnstemperaturen inte någon gång går under 20 grader).

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En onsdag med fika och fotografering

Skrivet den 25 oktober, 2017

Vi flydde vintern för en kväll

Skrivet den 18 december, 2017

Stadsmuseet 

Skrivet den 11 juli, 2016

Föregående inläggHur man odlar krasse
Nästa inläggLaga mat med barn: boktips

4 Kommentarer

 1. Jessica
  1 år ago

  Det var en härlig dag i lördags och så kul att presenterna blev så uppskattade av barnen <3

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Ja, hur fint som helst! Barnen var ju verkligen så glada o har lekt med allt 😉 mest slagsmål är det om Hulken men resten delar de på fint 😉

   Reply
 2. Jessica
  1 år ago

  Haha, att Hulken skulle vara så populär 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Haha, Hulken är nya favoriten här 😉

   Reply

Kommentera