i Mammaliv, Tips

Bästa öppna förskolan i Göteborg

Jag ska ge er ett tips på den bästa öppna förskolan i Göteborg. Jag erkänner att vi inte testat alla som finns i hela Göteborg men den som vi gått till mest är så bra att jag bara måste sprida vidare att den finns!

Sedan jag blev föräldraledig med Lillasyster så har jag och barnen besökt Öppna förskolan i Vasakyrkans församlingshem nästan varje onsdageftermiddag. Barnen har älskat det, speciellt Storebror. Han brukar faktiskt fråga mig flera gånger i veckan om det är öppna-förskole-dag.

Det som jag har tyckt varit extra bra är att man kan ta med både bebisar och deras storasyskon.  (Öppna förskolan är för barn mellan 0-6 år). Nu när jag har börjat arbeta kommer vi tyvärr inte kunna gå dit och det känns faktiskt väldigt tråkigt. Men jag vill tipsa alla er som är föräldralediga nu att ta er dit!

Vad gör man på öppna förskolan?

Maria och Signe, som jobbar där, är verkligen så bra med barnen. De leker, pysslar, sjunger och fixar god fika. Och som förälder är det skönt att få prata av sig lite med andra vuxna medan barnen leker runt med alla leksaker. Det finns verkligen något för alla. Från mjuka bebisleksaker till gymnastikmattor och balansbommar för de större barnen. Öppna förskolan har tre rum så att de större barnen har utrymme för att leka fritt utan att riskera att springa på bebisarna som leker mer stillsamt på golvet. I mittenrummet finns bord för de som vill pyssla med pärlor eller lägga pussel. Det är även där det bjuds på fika.

Efter en stund med lek så är det dags för samling. Då tänds ett ljus och barnen får sitta ner. Vi brukar sjunga några sånger tillsammans och sedan är det dags för fikan. Därefter följer en stunds lek igen innan Öppna förskolan stänger. Man behöver inte vara med hela tiden utan det är bara att komma förbi någon gång under den tiden som det är öppet!

Just den här öppna förskolan har öppet mellan 10-12 på fredagar och 14-16 varje onsdag.

Vill du läsa mer så hittar du deras hemsida här!

öppna_förskolan

öppna_förskolan-9öppna_förskolan-14öppna_förskolan-16öppna_förskolan-11öppna_förskolan-20

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En dag på stranden

Skrivet den 21 juni, 2017

Lekplats och linbana

Lekplats och linbana

Skrivet den 31 juli, 2017

Föregående inläggEnkelt påskpyssel
Nästa inläggVab med en treåring

Bli först att kommentera!

Kommentera