i Tips, Vardag

Enkelt påskpyssel

Påsken närmar sig och förhoppningsvis snart även våren! Häromdagen så gjorde jag ett väldigt enkelt påskpyssel här hemma. Egentligen är inte påsken en högtid som vi brukar fira så mycket men som så mycket annat så har det förändrats sedan vi fick barn. Helt plötsligt känns det som att varje helg är värd att uppmärksamma. Speciellt när barnen själva börjar bli så stora att de gör eget påskpyssel på förskolan och är mer medvetna om helgdagarna.

Förra året så var vi inte hemma över påsk. Då blev det ju av förklarliga skäl inget påskpysslande här. Men då gjorde barnens farmor hela deras gård i Spanien till en stor skattkarta för påskäggsjakt. Om du vill se hur det såg ut så kan du klicka här.

Men man behöver ju absolut inte göra så mycket för att få till lite extra känsla. Så här kommer mitt tips på ett väldigt enkelt påskpyssel!

Det här behöver du till mitt enkla påskpyssel

Jag använde sådant som jag redan hade hemma. Några sticklingar som jag klippt av från krukväxterna och lite äggskal som blev över efter en middag. Vi råkade dessutom ha en fin lila äggkartong som det tidigare varit chokladägg i.

enkelt påskpyssel

enkelt påskpyssel

Jag fyllde äggskalen med lite planteringsjord och satte försiktigt ned de små sticklingarna. Jag kan tänka mig att det hade varit väldigt fint med någon vår-blomma som, snödroppar eller krokus… Men det här var bara något som jag slängde ihop lite snabbt så då fick några palettbladskvistar duga fint. Vacker färg har de ju i alla fall.

Äggskalen fick bo i den perfekta lilla äggkartongen men annars skulle ju äggkoppar fungera minst lika bra. Tillsammans med hemmets samlade påskpynt (en kyckling och en tupp i porslin) så tycker jag faktiskt att det blev ett väldigt fint påskpynt. Och jag hoppas att det snart sätter igång att växa fina blommor och blad även utomhus!

enkelt påskpyssel jennyjenny pysslar

enkelt påskpyssel

enkelt påskpyssel

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Dagarna flyger fram

Skrivet den 18 september, 2015

torkade apelsinskivor

Torkade apelsinskivor

Skrivet den 1 december, 2020

Tips på mellanmål som barnen älskar

Skrivet den 14 september, 2017

Föregående inläggHelgen i bilder
Nästa inläggBästa öppna förskolan i Göteborg

3 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Det var ett annorlunda och läckert påskpyssel! Precis som du skriver så blir det nog jättesött med en snödroppe, krokus eller annan liten vårblomma i 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, det får det kanske bli nästa gång! Men kändes bra att använda mig av det jag hade hemma den här gången 😉

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Så är det ju!! Man kan oftast ”ta vad man har”. Man behöver inte alltid ut och köpa grejer. Känns kul att låta fantasin flöda också. Kram och trevlig helg <3

  Reply

Kommentera