i Tips, Vardag

Påskpyssel och påsklov

påskpyssel

Nu har barnen fått påsklov och vi har hunnit med både lite påskpyssel och påskpyntande. Vi tjuvstartade ledigheten redan igår. Jag kunde sköta mina timmars jobb hemifrån och barnen fick därför stanna hemma från förskolan. En hel del av dagen gick åt till att städa och tvätta en hög av kläder (så mycket lek med lera på förskolan nu…). Barnen lekte på bra tillsammans så jag tror det uppskattade att få vara lediga även om vi mest var hemma.

När jag hade varit tråkig tillräckligt länge och alla leksaker lagts på sina ställen och golvet blivit dammsugit var det dags att hitta på något roligare. Barnen ville ta fram vattenfärger så självklart fick de det. En hel hög med teckningar skulle målas. Och till varje teckning fanns en hel berättelse som de berättade för mig och för varandra.

Vattenfärgerna som barnen använder är förresten samma som jag hade när jag var liten. En del färger börjar ta slut men annars funkar de precis som de ska.

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

Påskpyssel

Tidigare i veckan så hade Storebror äggmålning på förskolan. Då ville givetvis Lillasyster också testa så när vi kom hem den dagen så kokades ägg som kunde färgas med vattenfärger. Ett enkelt pyssel som sedan blev till ett mellanmål då Lillasyster direkt ville äta upp de kokta äggen.

Om man vill spara äggen så är det så klart ännu bättre att blåsa ur innehållet. Men i alla fall Lillasyster är lite för liten för att vara varsam med de ömtåliga skalen. Kokta ägg funkar därför bättre när de är så små. Sedan kan man ju inte bevara själva äggen så länge men de är fina över påsken i alla fall.

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

påskpyssel

Ett annat enkelt påskpyssel som jag gjorde förra året ser ni här. Då använde jag äggskal och la i lite jord. Bladen är små sticklingar från mina Palettbladsväxter. De höll sig fint över både påsk och ett tag efter innan jag fick plantera om dem till ordentliga krukor med mer jord.

påskpyssel

påskpyssel

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

18 månader

Lillasyster 18 månader

Skrivet den 9 november, 2017

Fredag

Skrivet den 23 september, 2016

Lär känna mig

Skrivet den 3 september, 2015

Föregående inläggStaycation i Göteborg
Nästa inläggBilder från skogen

2 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Så mysigt med påskpyssel <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, fint att alla kan va med 😉

   Reply

Kommentera