i Mammaliv, Tips, Vardag

Bebisar och salt

Alla småbarnsföräldrar har väl hört om hur farligt salt är för bebisar under ett år? Jag har i alla fall fått den informationen både från BVC-sköterskan och från flera broschyrer och böcker.

Men imorse läste jag en krönika skriven av Agnes Wold som ju alltid brukar vara vettig. Hon har pratat med njurläkare och barnläkare och ingen kan hitta något i forskningen om att barns njurar inte kan hantera salt. Det verkar bara vara Livsmedelsverket som hävdar detta.

Tvärtom så är det tydligen vanligare att barn kommer till akuten med saltbrist då de haft hög feber eller magsjuka än att någon behöver söka vård på grund av för mycket salt. Och enligt artikeln så matas för tidigt födda barn med koksaltlösning för att outvecklade njurar har svårt att ta upp tillräckligt med salt.

Det är ju inte som att jag kommer att ösa på extra salt i barnens mat efter att ha läst detta men jag kommer iallafall inte vara så orolig  när Lillasyster får smaka vår vanliga mat.

Om du vill läsa hela hela krönikan så hittar du den här!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

J fyra veckor

Skrivet den 2 juni, 2016

Barn och sömn

Skrivet den 3 september, 2016

Helgen

Skrivet den 26 september, 2016

Föregående inläggLazy sunday
Nästa inläggLillasyster - 9 månader

2 Kommentarer

 1. Siranee | Thaimorsan.se
  8 månader ago

  Den artikeln läste jag också. Jag är inte orolig men det var klart att jag bromsade min mamma lite när hon tyckte att det var ok med en skvätt fisksås eller Maggi i risgröten. Hennes svar ”du överlevde” ?

  Reply
  1. JennyJenny
   8 månader ago

   Haha, ja, samma här ! Mamma säger alltid att vi klarade ju oss. Men lagom mängder är nog alltid bäst (för både stora och små) 😉

   Reply

Kommentera