i Mammaliv, Vardag

2 januari

Idag är det vardag igen och T började jobba efter helgerna. K är ledig en vecka till från förskolan. Jag och barnen gick ut i solen för att fyll på kyl, frys och skåp med mat och det blev 2,5 timmes promenad. Jätteskönt! 


Efter det har vi pysslat runt lite här hemma. Påbörjat bortstädningen av julen varvat med tvätt och matlagning. 


Igår, på nyårsdagen, var hela familjen också ute och gick men då promenerade vi till den stora lekplatsen i Slottsskogen. Vi har nämligen traditionen att man inte får köpa någonting eller använda pengar på nyårsdagen för om man gör det får man otur med pengar hela året. Alltså ingen nyårspizza för oss 😉 Det blev älgfärspasta med kantareller i. Älg och kantareller från skogen i Blekinge. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Godmorgon

Skrivet den 21 december, 2016

9 månader utanför magen 

Skrivet den 5 februari, 2017

En lördag i maj

Skrivet den 27 maj, 2017

Föregående inläggGott Nytt År
Nästa inläggBlommor

4 Kommentarer

 1. Jessica
  9 månader ago

  Smart tradition!! Jag spenderade heller inga pengar på nyårsdagen 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   9 månader ago

   Tror det är koreanskt. Väldigt nyttigt iallafall o borde man göra mer (öva på planering o inga impulsköp)

   Reply
 2. Soon-Im
  9 månader ago

  Haha nej Jenny, det är inte Koteanskt.. det är Tobias Farfar Berts tradition!! Det har diskuterats en hel del genom åren hurvida man ska spendera pengar eller inte ?
  I Korea, man har en nyårs hälsning och man gör den här hälsningen till de dom är äldre än mig,och de äldre ger ” pengar” till de som gör detta!
  Farmor & farfar brukar ha massor av pengar till alla sina barnbarn och vi barnen brukade jaga den som är äldre än mig för att tvinga den att ge mig en peng då jag lyckade att göra en hälsning!!
  Bert hade sin tolkning att inte bli av med pengar och i Korea säger vi att för att göra pengar får man använda pengar också, inte lätt eller hur?❤️❤️

  Reply
  1. JennyJenny
   9 månader ago

   Haha. Tack! Då vet jag vart det kommer ifrån iallafall 😉 Då får vi spara på juldagen och spendera resten av året 🙂

   Reply

Kommentera