i Tips, Vardag

Torkade apelsinskivor

torkade apelsinskivor

Under den första adventshelgen gjorde jag torkade apelsinskivor. Ett enkelt julpyssel som är fint att ha framme och som har blivit väldigt populärt de senaste åren.

En del hänger upp de torkade skivorna på en tråd och hänger dem som en girlang vid fönster eller i julgranen. Andra lägger dem som dekoration på middagsbordet eller i en korg med en blomstergrupp till exempel. Enkla julpyssel som inte kräver så mycket ansträngning är det allra bästa!

Jag kan rekommendera er att skära apelsinen i tunna skivor för enligt de beskrivningar jag läste så skulle torktiden vara ca 2,5 timme men mina tog mycket längre tid än så. Det kan ha berott på att mina skivor blev för tjocka. Så även om pysslet är väldigt enkelt så kan det var bra att utrusta sig med tålamod och tid för att ha koll på ugnen under ett antal timmar.

Men till slut blev det fina små skivor. Och dessutom luktade det gott av apelsin i hela lägenheten!

torkade apelsinskivor

Hur man gör torkade apelsinskivor

Att göra de torkade apelsinskivorna är inte svårt alls. Och vill du testa andra citrusfrukter som clementin, citron eller lime så gör du precis likadant.

  • Skär apelsinerna i tunna skivor
  • Lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Värm ugnen till ca 50-75 grader
  • Låt stå tills de är helt torra. Det kommer ta några timmar så kolla till dem med jämna mellanrum.
  • Efter att apelsinskivorna är torkade så lägg dem gärna i press över natten för annars kan de lätt dra ihop sig. Lägg dem till exempel mellan några tunga skärbrädor eller med några böcker över för att hålla dem platta.

 

torkade apelsinskivor

julpyssel torkade apelsinskivor

Annat med jultema kan du hitta här!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Enkelt påskpyssel

Skrivet den 19 mars, 2018

första advent

Första advent

Skrivet den 30 november, 2020

Fjärde advent 

Skrivet den 20 december, 2015

Föregående inläggFörsta advent
Nästa inläggLusten att skriva

Bli först att kommentera!

Kommentera