i Vardag

Torkade apelsinskivor

torkade apelsinskivor

Under den första adventshelgen gjorde jag torkade apelsinskivor. Ett enkelt julpyssel som är fint att ha framme. Eller så kan man trä upp dem på en tråd och hänga upp. Enkla julpyssel som inte kräver så mycket ansträngning är det bästa!

Jag kan rekommendera att skära apelsinen i tunna skivor för enligt den beskrivning jag läste så skulle torktiden vara ca 2,5 timme men mina tog mycket längre tid. Det kan bero på att mina skivor blev för tjocka. Men till slut blev det fina små skivor. Och dessutom luktade det gott av apelsin i hela lägenheten!

torkade apelsinskivor

Hur man gör torkade apelsinskivor

  • Skär apelsinerna i tunna skivor
  • Lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Värm ugnen till ca 50-75 grader
  • Låt stå tills de är helt torra. Det kommer ta några timmar så kolla till dem med jämna mellanrum.
  • Efter att de är torkade så lägg dem gärna i press över natten för annars kan de lätt dra ihop sig. Lägg dem till exempel mellan några tunga skärbrädor eller med några böcker över för att pressa dem platta.

 

Annat med jultema kan du hitta här!

torkade apelsinskivor

julpyssel torkade apelsinskivor

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggFörsta advent
Nästa inläggLusten att skriva

Bli först att kommentera!

Kommentera