i Tips, Vardag

Tisdagstips med länkar för julstämning

julstämning

Det här blir en liten samling på tips för att ge julstämning. Det kommer kanske att bli ett återkommande tema här på bloggen om ni gillar det. Sådant jag tycker är bra, fint, inspirerande och vill sprida vidare till er. Och just det här inlägget blir förstås med ett juligt tema på länkarna. Läs, klicka och njut av julstämningen. Jag tycker att tiden under hela december fram till jul nästan överträffar själva julafton. Just det här med förberedelser, pyntande och väntande, längtande barn är så mysigt! 

Lucia

Så här i veckan innan jul så måste jag ju passa på att tipsa om en väldigt vacker Lucia. Många har säkert redan sett den men har du inte kollat på filmen så kan jag varmt rekommendera dig att göra det. Jonna Jinton har i flera år varit Lucia med mål att sprida ljus i världen. Även i år har hon gjort en magisk film i de norrländska snötäckta skogarna som i alla fall ger mig massor av julstämning. Och hon har berättat i sin blogg att det tog hela 12 timmar att filma, tända de 100 marschallerna och vandra runt i djup snö för att fånga detta unika luciatåg. Då är inte planeringen innan och klippningen efter inräknad. Så även om Lucia redan har varit så är det värt att titta på filmen för extra julstämning!

Du kan se filmen med Jonna Jinton’s Lucia här.

julstämning

I Dickens magiska värld

Den här brittiska dramaserien finns just nu att se på SVT Play. Den blandar många olika karaktärer från kända Charles Dickens-böcker i ett viktorianskt London-kvarter. Några av de man får träffa på är Ebenezer Scrooge, Fagin, Oliver Twist och syskonen Havisham och allting är väldigt snyggt och stämningsfullt. Ett tips från mig till er om ni saknar en serie att följa just nu under de mörka decemberkvällarna. Vi försöker hålla oss vakna på kvällarna för att se den. Man fastnar verkligen i den spännande mordgåtan som alla historier i serien kretsar kring.

En mjuk pepparkaka till jul

Bilderna i det här inlägget från Krickelins blogg gör i alla fall att jag vill ställa mig och baka julkakor direkt! Där hittar du även receptet på den mjuka pepparkakan som syns på bilden som jag lånade till det här inlägget. Mina enkla pepparkaksscones kan jag ju också tipsa om här!

julstämningBild tagen av Kristin Lagerqvist

Annorlunda julklappstips

Om du nu sitter och funderar på julklappar men inte kan komma på något bra så har bloggaren Flora Wiström samlat 14 tips på kreativa och personliga julklappar. Kan verkligen rekommendera att man tar sig en titt för det finns tips för olika prisklasser och olika nivåer av skapandelust!

Nu ska jag fortsätta med lite julstädning här hemma och kanske med lite julmusik och tända ljus för att göra öka på min julstämning ännu mer. Ha en fortsatt fin vecka! Och kom ihåg att det viktigaste är att göra det du orkar och vill inför jul (utan stress och måsten).

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Träffa tomten på NK

Träffa tomten på NK

Skrivet den 19 november, 2018

julskyltning NK

Tomten på NK

Skrivet den 19 november, 2019

Årets julklappar

Årets julklappar

Skrivet den 3 januari, 2019

Föregående inläggYoga med juliga dofter
Nästa inläggVeckan som gått - vecka 50

Bli först att kommentera!

Kommentera