i Vardag

Första advent

första advent

Igår var det första advent och vi inledde adventshelgen redan på lördagen med att ta fram allt julpynt. (Kanske inte riktigt allt för lite sparade vi för att ha något kvar tills närmare jul).

Barnen har längtat så efter att ta fram pynt så de det gick fort att placera ut tomtar och ta fram vår plastgran som köptes förra året. De fick upp kulor och glitter i rekordfart. Det är ju en av de bästa sakerna med en plastgran; att den kan stå framme länge utan att barra så att man hinner njuta av den ordentligt!

När familjen vaknade på söndagsmorgonen var det fint och juligt. Det snöade ute så vi tog en promenad för att få bort lite rastlöshet och fylla på med frisk luft. Vi åt den första julmaten när vi kom hem och efter det tog vi fram pepparkaksdeg och en färdig byggsats till ett pepparkakshushus.

Barnen är nu tillräckligt stora för att orka koncentrera sig en stund så det blev några plåtar med hembakta pepparkakor. Tidigare år har de bara orkat göra några få pepparkakor var.

Pepparkakshuset satte vi ihop med hjälp av en tub ätbart klister. Så bra att inte behöva riskera brännskador med smält socker! Nackdelen är att det torkade väldigt långsamt så själva pyntandet av pepparkakshuset får vi vänta med. Men vi har ju gott om tid kvar innan jul!

Lite skönt är det att vi har gjort mycket redan nu till första advent för då är det ingen stress. Allt annat julpyssel vi gör blir bara en bonus.
Hoppas att ni hade en fin första advent!

första advent pepparkakor

första advent pepparkakshus

första advent

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Träffa tomten på NK

Träffa tomten på NK

Skrivet den 19 november, 2018

Måndag

Skrivet den 21 december, 2015

Jul i februari

Skrivet den 25 februari, 2017

Föregående inläggRundtur i trädgården
Nästa inläggTorkade apelsinskivor

3 Kommentarer

 1. jessicamellstalhotmailcom
  4 år ago

  Så mysigt med adventspyssel. I år känns det verkligen som man knappt kunnat vänta på att få sparka igång juletiden. Något som lyser upp den annars så dystra och mörka tiden vi lever i nu. Det blir mycket pyssel i år känner jag. Nu när man inte fyller helgerna med att umgås med folk och resa iväg hela tiden.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Har du testat att göra papperstjärnor som man viker själv? kan göras av brunpapper eller tapet eller något tjockare papper? Väldigt enkelt pyssel faktiskt och blir fint om man gör några stycken 😉
   När man är hemma mycket vill man ju ha nått enkelt att sysselsätta sig med 😉
   Och så mycket värmeljus o doftljus och god mat. Man får hitta sina sätt.

   Reply
 2. jessicamellstalhotmailcom
  4 år ago

  Såna stjärnor har jag inte gjort sen jag gick i typ mellanstadiet … 40 år sedan, hahaha!!! Men tack för tipset, ska jag minsann göra och pynta lite med hemma 🙂 Jag har druckit en hel del glögg redan, det är så mysigt när man är lite frusen också. Bra julstämning!!

  Reply

Kommentera