i Barnen, Mammaliv, Storebror - tre år, Vardag

Vab med en treåring

 Måndag och den här veckan börjar vi med vab här hemma. Den här gången är det Storebror som har fått min förkylning från förra veckan. Han hade hemsk hosta igår och sov till och med en stund mitt på dagen. Det är ju ett säkert tecken på att han är sjuk! Så i morse lämnade vi Lillasyster på förskolan och Storebror fick gå med mig hem igen.

Det första han sa när vi stängde dörren bakom oss till förskolan var ”Jag saknar Lillasyster. Hon är min bästa kompis.” En blödig mamma kan ha fått en tår i ögat där. Vi tog en promenad och hämtade ett paket som kommit till mig och nu är vi hemma och försöker vila. Jag har ju fortfarande kvar lite av min förkylning så en lugn dag passar perfekt för mig också.

Det är verkligen annorlunda att bara ha Storebror hemma. 3,5 år gammal och kan så himla mycket. I morse tog han på sig alla kläderna själv medan jag klädde på Lillasyster. Och plötsligt säger han att han ska gå på toa och kan fixa det helt själv också. Små påminnelser om att det inte är någon liten bebis jag har hemma. Ingen som behöver vaktas konstant eller vaggas i famnen. Jag förstår verkligen föräldrar till lite större barn som inte minns bebis-tiden och hur påfrestande den kan vara ibland. Den tiden när man inte kan gå på toa ensam eller får ha lediga händer till att laga mat. På så sätt är det ju så mycket enklare med ett barn som man kan prata med och som faktiskt kan vänta någon minut på att få hjälp.

Storebror är inte lika sjuk som igår men hostan sitter i så jag försöker få honom att ta det lite lugnt. Under tiden kan jag betala lite räkningar och skriva här en liten stund. Men lite avbrott blir det så klart. Vi har byggt lego och ritat en bok tillsammans om Storebrors äventyr när han mötte en eldsprutande Tyranusaurus Rex. Lunch har också lagats. Och plötsligt har det här korta inlägget tagit över fyra timmar att skriva… Om det blir helt osammanhängande så kanske ni förstår varför. Jag kan i alla fall bli väldigt imponerad av de småbarnsföräldrar som lyckas blogga varje dag!

I eftermiddag har jag ett jobbmöte så vi ska alldeles strax åka in till kontoret en liten stund. Sedan får vi skynda oss så att vi förhoppningsvis kan hämta Lillasyster tidigare från förskolan. Så även om mycket är enklare med ett lite större barn så hinner man ändå inte få mycket gjort hemma på en hel dag. vab

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vabruari

Vabruari är redan här

Skrivet den 30 januari, 2019

VAB

Skrivet den 30 november, 2015

Storebror tre år

Skrivet den 12 juni, 2017

Föregående inläggBästa öppna förskolan i Göteborg
Nästa inläggPåsken

Bli först att kommentera!

Kommentera