i Inredning, Vardag

Inredning till ett litet badrum

För ett tag sedan så fixade jag med inredning till ett litet badrum. Vi har nämligen ett stort badrum på nedervåningen som vi använder mest här hemma men också ett mindre på övervåningen. När barnen varit så små att de inte kunnat gå i trappan så har det inte varit så praktiskt att springa upp. Men nu är vår trappgrind borta så jag bestämde mig för att göra lite fint även i vårt lilla badrum.

Så här såg före-bilderna ut. De är tagna precis innan jag satte igång och det finns väl inte så mycket att säga… Inget jätteroligt badrum.

Inredning till ett litet badrum

Själva badrummet innehåller en toalett, ett handfat och en dusch. Så mycket mer får inte plats. När vi flyttade in så fanns ett litet skåp på väggen och det har fått sitta kvar. Det enda som jag har hängt dit är en spegel.

Det finns ingen plats för förvaringsmöbler på golvet så jag fick fundera lite på vad som verkligen behövdes. Jag började med att rensa ut det som fanns i skåpet. Mycket krämer och smink hinner tyvärr bli gammalt innan det är slut så det fanns en del att slänga.

Inredning till ett litet badrum

För att hålla ordning inne i och på skåpet så köpte förvaringsboxar i tyg från Åhlens. Men en del förvaring hämtade jag upp från köksskåpen. De vita keramikskålarna är till exempel muggar som ju passade utmärkt för tops, engångshyvlar och annat man lätt vill få tag på. I understa hyllan på skåpet fanns det plats för små handdukar så att man lätt kan byta ut dem vid handfatet.

Inredning till ett litet badrum

Ytan ovanpå skåpet kan ju också rymma en del förvaring. Där får min koreanska ansiktsmasker bo  tillsammans med lite gröna kvistar som håller länge i ett vattenglas och några fler extrahanddukar.

Inredning till ett litet badrum

Inredning till ett litet badrum

När man inte får plats med några möbler så blir textilierna det som kan påverka inredningen. Jag älskar ju växter och är extra svag för monsteror så när jag hittade ett duschdraperi med de vackra gröna bladen fick temat för badrummet bli grönt. Eftersom väggar och kakel är vita så kändes det som att lite stark färg kunde behövas!

Inredning till ett litet badrum

Förvaringen som rymmer duschcreme, schampoo och balsam kommer från Åhlens. Jag gillar sådan förvaring med sugproppar. Jag tycker att det är extra läskigt att göra hål i kalkel-plattor och speciellt i våtrum. Ett extra plus med dessa är att de lätt kan flyttas runt eller plockas ned när det är dags för städning

Inredning till ett litet badrum

En tvål med extra god doft fick ta plats på handfatet. Jag hittade den i Ellos-butiken som öppnat här i Göteborg och den luktar så gott av Lotus-blommor. Att den dessutom har en grön färg var ju bara ett plus.

Resultatet

Inredning till ett litet badrum

Så det här blev det färdiga resultatet. Jag tycker att det blev en förbättring och numera har jag mina saker samlade här. Min man behöver inte längre tränga ihop sina saker med alla mina produkter i vårt andra badrum.

Det som är gjort efter att de sista bilderna togs är att toaletten har fått en ny silikon-tätning nere mot golvmattan. Silikonet blir ju gammalt efter några år och blir dessutom lite gulfärgat. Nu är det vitt och fint och ser så mycket renare ut.

Hela projektet med inredning till ett litet badrum kostade mindre än 500 kronor. Det var det nya dusch-draperiet som kostade mest och sedan använde jag ju en hel del av det som redan fanns här hemma. Det är kul att förändra med små medel och fint att få ett ”nytt” badrum dessutom.

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Att starta något nytt inredning

Att starta något nytt

Skrivet den 4 juli, 2020

Höstliga Göteborg 

Skrivet den 19 oktober, 2017

Det här med inredning

Det här med inredning

Skrivet den 8 april, 2017

Föregående inläggFirade du kanelbullens dag?
Nästa inläggBarnens farmor på besök

6 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Det blev ju jättefint!! Så kul att förnya ibland 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, så skönt när man får sådant gjort!

   Reply
 2. paulinagunnardo
  5 år ago

  Va kul! Man kan göra så mycket med små medel även på små utrymmen 🙂 en rolig utmaning!

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Tack! Ja, utmaning med platsen och utmaning att göra det med två små barn hemma 😉

   Reply
 3. Josefine
  5 år ago

  Wow sicket lyft m små medel! 👍👏

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Tack! Tyckte också att badrummet blev så mycket trevligare!

   Reply

Kommentera