i Recept och mat, Vardag

Firade du kanelbullens dag?

firade du kanelbullens dag

Firade du kanelbullens dag som var den 4:e oktober? Det var väl knappast någon som missade när den var! Det kändes i alla fall som att alla bilder på Instagram innehöll bullar den dagen.

Chefen på mitt jobb hade beställt goda kanelbullar som levererades till vår arbetsplats lagom till eftermiddagskaffet. Barnen fick bullar på sin förskola. De har en så bra kock där som lagar all mat från grunden och bakar och fixar så fint för alla barn. Givetvis hade hon också gjort nybakade kanelbullar som barnen fick efter sin lunch.

Så jag tänkte att det räckte med firande av den dagen. När jag hämtade barnen på förskolan så blev det tydligt att vi inte var överens om den saken. Storebror ville absolut att vi skulle baka egna bullar hemma. Lillasyster var inte sen att hänga på när hon hörde ordet ”bullar”. Så istället för att gå raka vägen hem så blev det en sväng förbi affären för att köpa jäst och mjöl som jag visste saknades hemma.

Bullar tar ju en stund att göra och det är verkligen inte bra i kombination med efter-förskolan-trötta barn. Men vi rörde ihop en bullsmet som fick stå på jäsning medan jag fixade middagen. När sedan maten var uppäten så kavlade vi och rullade bullar. och innan läggdags hade vi ett resultat! Det var inte de godaste bullar jag ätit så jag har inget recept att bjuda på men barnen var nöjda. Och de smakade faktiskt helt okej även för mig.

Vi gjorde dem ganska små så att barnen skulle få äta några stycken efter middagen. Kanelbullensdag slutade med att vi alla fick äta flera bullar under hela dagen. I framtiden sparar vi nog den egna bakningen till lediga dagar med mer energi 😉

Hur firade du kanelbullens dag?

hur firade du kanelbullens dag

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggHemma med sjukt barn
Nästa inläggInredning till ett litet badrum

Bli först att kommentera!

Kommentera