i Mammaliv, Vardag

Hemma med sjukt barn

hemma med sjukt barn

Jag väcktes av en magsjuk Storebror i natt så idag blir jag hemma med sjukt barn. Eftersom det är magsjuka så får så klart även Lillasyster, som än så länge är frisk, stanna hemma med oss. Barn är ju inte riktigt som vuxna när det kommer till magsjuka. Man själv vill ju mest bara sova bort allting och blir helt kraftlös men barnen är helt som vanligt mellan kräkningarna. Vi får göra vårt bästa här hemma och hålla alla tummar att inte hela familjen blir smittad.

hemma med sjukt barn

Än så länge har jag hunnit tvätta tre maskiner med sängkläder, handdukar och kläder samt tvättat toalett ett flertal gånger. Självklart är vi noga med att använda tvål och tvätta händerna väldigt noga. Så mycket mer kan vi nog inte göra. Efter att Storebror vaknat i natt så bäddade jag för oss i soffan. Sedan följde några vakna timmar för oss båda. När klockan slog åtta satte jag igång att kontakta folk på mitt jobb för att avboka möten och meddela att jag blir hemma resten av veckan. Sedan skulle förskolan meddelas och ungefär då vaknade Lillasyster pigg och redo för dagen.

Hemma med sjukt barn

Även om det blir en trött dag för mig så är jag ändå glad så länge jag är frisk. Och jag hoppas så klart att barnen blir friska väldigt snabbt. Det finns ju inget värre än att se sina barn må dåligt. Speciellt när man inte kan göra så mycket för att få dem att må bättre.

Imorgon ska barnens farmor komma för att stanna några dagar med oss. Jag och T hade planerat att gå ut och äta middag på restaurang på fredag kväll. Vi får se hur det blir med planerna för helgen men på nått sätt blir det nog bra i alla fall. Nu ska vi ta det så lugnt vi bara kan (eller så lugnt barnen tillåter).

hemma med sjukt barn

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

VAB

Skrivet den 30 november, 2015

skräp i ögat

Skräp i ögat, pannkakor och tulpaner

Skrivet den 31 januari, 2019

Frisk & pigg

Skrivet den 27 oktober, 2015

Föregående inläggFlygmuséet i Säve
Nästa inläggFirade du kanelbullens dag?

3 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Usch och fy för magsjuka. Åker själv på eländet relativt ofta med min känsliga mage. Hoppas Storebror kryar på sig snabbt och att resten av familjen inte blir smittade. Kram på er <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, det är ju en så tråkig sjuka och när den väl börjat gå på förskolan så känns det som det är så svårt att bli av med den. Än så länge har han mått helt ok idag men nu går man ju och oroar sig för att någon annan ska bli dålig…

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Håller tummarna för att ni andra i familjen ska klara er!!

  Reply

Kommentera