i Vardag

Flygmuséet i Säve

flygmuseet i säve

När barnens morföräldrar var på besök passade vi på att besöka Flygmuséet i Säve. Jag hade inte varit där innan och blev positivt överraskad över hur stort det var! Hela muséet finns i ett stort bergrum och där rymdes massor av flygplan, helikoptrar och utställningar om olika delar av Sveriges krigshistoria. Vi blev kvar på Aeroseum, som det också kallas, i över tre timmar! Barnen tyckte att det var så roligt att sitta i de olika planen och de kunde testa att prata i kommunikationsradion, trycka på massor av knappar och testa att bli upphissade från en livräddningsflotte bara för att nämna lite av det som fanns att göra.

En del av muséet var speciellt anpassat för barn med pysselhörnor och olika aktiviteter. Man kunde till och med ha barnkalas inne på muséet och inne i café-delen såg vi ett bord som var så fint dukat med ballonger och pynt inför någons kalas.

Flygmuséet i Säve

Helikoptrar att testa

Det första området som vi kom till innehöll gamla helikoptrar som barnen fick hoppa in i. Vi fastnade länge här för det var ju så kul att få trycka på alla knappar. När barnen dessutom fick igång kommunikationsradion och kunde prata med andra barns som satt i ett flygtorn så var lyckan total. Det bästa med hela muséet var just att man kunde röra så mycket i utställningarna. Barnen kunde leka fritt och det gjorde det så mycket lättare för oss vuxna.

 

Flygmuséet i Säve

 

 

Flygmuséet i Säve

Flygmuséet i Säve

Torn med spännande innehåll

En annan plats som vi stannade länge på var ett flygtorn. Barnen kunde klättra upp och åka en rutschkana ner. Men de kunde också gå in i själva tornet där en dock stod och höll vakt. Med telefonen kunde de prata med andra barn som fanns i helikoptern där vi varit tidigare.

Bredvid flygtornet fanns ett jaktplan som man kunde testa att sitta i. Självklart ville barnen krypa ner i stolen och jag stod bredvid för att hålla koll på dem. Det var ganska högt upp och min svindel gjorde sig påmind måste jag erkänna!

Flygmuséet i Säve

 

Flygmuséet i Säve

 

Upp i rymden

En avdelning som de höll på att jobba med handlade om rymden. Även om den inte var klar så tyckte barnen att det var spännande att titta på en riktig rymddräkt. Att de dessutom fick sitt i en riktig rymdraket var ju extra kul!

Flygmuséet i Säve

Flygmuséet i Säve

 

 

Morfars flygplan

Inne på flygmuséet i Säve gjorde vi ett extra roligt fynd. Bland alla flygplanen så fanns ett som kallades ”Lansen”. Just ett sådant flygplan hade barnens morfar åkt med när han gjorde lumpen. (En flygtur som för övrigt gjorde att han aldrig velat flyga igen…). Nu kunde barnen testa att sitta i en likadan flygstol och titta på planet och gamla fotografier. Det var kul för mig också att äntligen få se det där flygplanet som jag hört en hel del om under min uppväxt.

Flygmuséet i Säve

 

Utomhus

De allra flesta saker som tillhör muséet fanns inuti berget men vi gick en sväng även på utsidan och hittade några fler saker att titta på. Det var skönt att få andas frisk luft och se solljuset efter flera timmar inne i berget. Förutom gamla flygplan så fanns en utsiktsplats. Från den såg man flygfältet där små propellerplan startade och landade till barnens förtjusning.

Flygmuséet i Säve

Flygmuséet i Säve

En dag på Flygmuséet i Säve

Vi hade en väldigt rolig dag på Flygmuséet i Säve. Det var inte bara barnen som tyckte det var kul utan även jag och deras morföräldrar hittade utställningar som var intressanta. Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka med barnen och eftersom nästan hela utställningen ligger inomhus så passar den ju extra bra de dagar som man inte vill leka utomhus.

Om du vill ha fler tips på utflyktsställen i Göteborg så har jag gjort ett inlägg som du hittar här! Flygmuséet i Säve

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En dag på brandstationen

Skrivet den 13 februari, 2017

Gravidyoga

Skrivet den 14 januari, 2016

Trädgårdsevent

Trädgårdsevent hos Systrarna på Näset

Skrivet den 10 juli, 2020

Föregående inläggGoda plättar med smak av vanilj
Nästa inläggHemma med sjukt barn

Bli först att kommentera!

Kommentera