i Mammaliv, Vardag

Sjöfartsmuseum med barnen

Den största delen av den här fredagen har vi faktiskt tillbringat hemma i lägenheten. Vädret var grått och det regnade mer eller mindre hela dagen men redan igår hade jag lite planer på att vi skulle komma iväg till Sjöfartsmuséet. Vi har aldrig varit där och K gillar fiskar så jag tänkte att det borde vara ett populärt utflyktsmål. Jag kollade även upp om de hade något lekrum och det skulle finnas två avdelningar som var anpassade för barn.

Men det gick inte så smidigt att ta sig ut som jag hade tänkt. J skulle ammas och K hittade på en massa lekar och ville inte alls ge sig av. Jag kände inte att det var värt att bråka om han hellre lekte  och var på gott humör hemma. Vi fixade lunch och jag började nästan hoppas att K glömt av den utlovade utflykten för vädret där ute lockade inte heller. Men så sa han plötsligt att han måste ju se fiskarna  och båtarna. Jaja, jag hade ju lovat så vi packade ihop det nödvändigaste och gav oss iväg med spårvagnen.

Klockan var runt tre när vi kom iväg och K hade inte sovit någonting under dagen men det är inte så långt att åka med spårvagnen så jag tänkte att om han blir trött och sur så går det snabbt att ta sig hem iallafall.


Väl där så gick vi runt och kollade bland akvariumen lite grann. Det var verkligen fina färgglada fiskar! K var väl på gränsen till för liten men han gillade sjöhästarna väldigt mycket och stod där en lång stund. När han hade tittat tillräckligt så tog vi hissen upp till tredje våningen. Där fanns ett stort rum med en båt som gungade som barnen kunde klättra upp i och ”köra”. Det blev en storfavorit hos K och han ville helst inte släppa ratten till något annat barn. Det fanns lite spel och andra leksaker också men de var inte i närheten så spännande som båten!

I ett annat mindre rum kunde man klättra lite och springa runt i båtmiljö men det stod att det var anpassat från tre år. K var där en stund och kollade in sakerna men sa efter ett tag att han måste tillbaka till båten. Jag får hålla med honom om att det inte var ett speciellt spännande lekrum (tror inte att det hade varit så mycket roligare om han var  var något år äldre heller).

Två timmar blev vi kvar i alla fall och sedan kom en man och berättade att de stängde om 10 minuter så då var det dags att klä på mig och barnen och vandra hemåt. K klarade besöker jättebra trots att han inte fått någon dagsvila. Han höll dock på att somna i soffan innan middagen blev klar men han höll ut och det blev en snabb läggning!

Det blev inte några bilder från lekavdelningarna då det var ganska mycket andra barn på plats men fiskarna kunde jag inte motstå att fotografera. 


 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Middag på Toso

Middag på Toso

Skrivet den 9 november, 2018

En lördag i maj

Skrivet den 27 maj, 2017

Änggårdsberget

Änggårdsberget

Skrivet den 5 juni, 2017

Föregående inläggPelargon som vägrar hösten 
Nästa inläggRoliga saker att se framemot i veckan 

2 Kommentarer

 1. Evanesse
  8 år ago

  Vad mysigt! Ibland är det allt roligt att komma iväg så. Vi var på naturhistoriska senast när jag var gravid 🙂

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Ja, tycker det är hemskt att vara ute i lekparker när det är tråkigt väder så inomhus på museum eller bibliotek är räddningen för att komma hemifrån 🙂

   Reply

Kommentera