i Vardag

Spa och brunch på Hotell Arken

spa och brunch på hotell arken

I söndags åkte jag och min man iväg till Hisingen för lite SPA och brunch på hotell Arken. Barnens farmor och farfar var hemma hos oss efter lördagens födelsedagskalas. De hade ingenting emot att leka lite med barnen medan vi åkte iväg för lite lugn och ro på tu man hand. Som jag har skrivit tidigare har vi båda haft mycket på våra jobb och vi behövde både avkoppling och lite tid tillsammans. En halvdags SPA med brunch kändes alltså som den perfekta aktiviteten nu när vi hade barnvakt hemma.

spa och brunch på hotell arken

När vi kom fram till Hotell Arken vid tolvtiden på söndagen så började vi med brunch i deras restaurang. Den var minst sagt välfylld med sallader, lax, frukt, bröd, varmrätter, dessertbord och glass med olika tillbehör. Eftersom solen sken så valde vi ett bord utomhus och satt länge och njöt av så mycket mat vi orkade i den vackra omgivningen.

spa och brunch på hotell arken

Jag är ju svag för efterrätter så jag kan ha blivit väldigt glad vid anblicken av alla godsaker. Men jag var så klart även tvungen att smaka på allt det andra först. Och dessutom fanns det spännande smoothies att testa. Den som skymtar på bilden här ovanför var med ingefära, spenat och äpple. Den som är mer röd i färgen och syns på nedre bilden var också väldigt god med smak av hallon och vanilj. Så kul att få ny inspiration till blandningar av nyttiga smoothies och juicer!

spa och brunch på hotell arken

Jag måste faktiskt erkänna att varken jag eller min man orkade ta något från det där glassbordet… Vi blev så nöjda av allt det andra. Och vi skulle ju faktiskt orka oss igenom några timmars SPA också utan att somna i någon matkoma. Som ni förstår så fick inte kameran följa med in i SPA-avdelningen så ni får föreställa er att vi hoppade i badkläder och de morgonrockar och plasttofflor som vi fick låna. Sedan startade vi med lite avkoppling i ett ljusterapi-rum. Det följdes av vila på varma vattensängar i ett nästan helt mörkt rum med avslappningsmusik. Sedan fortsatte vi våra fyra timmars SPA:ande med att testa alla olika former av bastu och pooler. Och det fanns verkligen en hel del att prova.

Det fanns så klart vanlig torrbastu och ångbastu men även infraröd bastu, kanelbastu, is-bastu och stenbastu. Jag har säkert glömt bort någon. Sedan fanns det varma pooler både inne och utomhus, bubbelpool, fotbad och en iskall tunna som vi doppade oss i när vi blev lite för avkoplade och behövde mer energi. Ja, ni hör ju att det absolut inte var synd om oss i söndags!

Jag hade någon liten förhoppning om att fortsätta kvällen med en middag innan vi återvände hem till barnen men vi var faktiskt helt möra och trötta efter den här dagen. Vi åkte direkt hem i stället och åt middag med barnen och deras farföräldrar. Det blev en väldigt bra avslutning på en mycket fin dag!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Jimmy and Joan's New York

Jimmy and Joan’s New York

Skrivet den 7 november, 2019

dinosaurier på universeum

Dinosaurier på Universeum

Skrivet den 17 april, 2019

Palmhuset i Trädgårdsföreningen

Skrivet den 9 januari, 2018

Föregående inläggStorebror har fyllt fyra år
Nästa inläggPalettblad och andra sticklingar

5 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Låter verkligen som en mysig söndagseftermiddag. Det kan ju knappast bli bättre än god mat och spa <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Nej, vi hittade ett perfekt paket som var helt lagom. Något att testa med er nån gång framöver kanske ?;)

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  6 år ago

  Jag kan tänka mig att det kändes lyxigt att få ha lite vuxentid & ladda om batterierna efter hektiska veckor👍Var det där vi var tillsammans m mamma?

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, det var helt lagom! Precis, samma ställe som för 3(!?) år sedan:) Mamma mindes att det var vissa ställen man skulle vara tyst på där inne 😉

   Reply
 3. Jessica
  6 år ago

  Ja, det tycker jag att vi kan planera in framöver. Det hade varit mysigt <3
  Förstår att mamma mindes tystheten … 😉

  Reply

Kommentera