i Barnen, Mammaliv, Vardag

Storebror har fyllt fyra år

Storebror fyllde fyra år i måndags. Han har firats ordentligt! Först kalas för släkt och vänner i lördags. Paketöppning av farmor och farfars presenter på söndagen och födelsedagssång och frukostbricka på själva födelsedagen. Nästa helg väntar hans första barnkalas med kompisar från förskolan. (Han tjuvstartade faktiskt firandet redan förra helgen då mina storasystrar lämnade över sina presenter till honom).

Tänk att det var fyra år sedan jag låg på Mölondals BB med en helt nyfödd liten bebis. Om du vill läsa mer om hur det gick till när Storebror kom till världen så har jag skrivit ner en förlossningsberättelse här. 

Vi hade som sagt kalas med släktingar och vänner i lördags. Storebrors farmor lagade massor av god koreansk mat och hans mormor hade bakat flera sorters kakor. Tårtan gjordes till största del av min man med lite hjälp av mig. Motivet var en dinosaurie för det är det absolut största intresset för vår nyblivna fyraåring.

fyra årfyra årfyra år

På måndagen så var det dags för den ”riktiga” födelsedagen och då gick jag upp tidigt för att förbereda frukostbrickan. Det blev en blandning av saker som Storebror tycker om. Smörgås med honung, vindruvor, mini-morötter, ostar, oboy och en choklad-doughnut med fyra ljus.

fyra år

När brickan var gjord stämde vi upp i ”Ja må du leva” och gick in till Storebror med frukost och presenter. Min man, jag och Lillasyster fyller ju år före Storebror så han har verkligen sett fram emot att bli firad på detta sätt. Och han blev väldigt glad när vi kom in!

fyra årfyra årfyra år

Det var lite från födelsedagsfirandet och inom kort hoppas jag kunna skriva ner lite om hur vår fyraåring är just nu. Och nästa helg fortsätter firandet med premiär för barnkalas här hemma.

 

 

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Fredag

Skrivet den 10 juni, 2016

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

Skrivet den 24 april, 2019

tre år gammal

Tre år gammal

Skrivet den 12 maj, 2019

Föregående inläggLaga mat med barn: boktips
Nästa inläggSpa och brunch på Hotell Arken

6 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Åhh så mycket god mat!! Och vilken häftig tårta! Den måste ha gjort succé 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, vi blev verkligen bortsämda med god mat!!! Och T stod för tårtdesign som vanligt 😉 Nytt motiv till varje födelsedag 🙂

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  3 år ago

  WOW! 🎉 Så roligt för honom att bli firad vid så många tillfällen 😘👍👏 Jag instämmer m föregående talare : så himla mkt god mat & urfräck tårta! Hoppas hans kalas m kompisarna i helgen blir superlyckat!! 🎉 🎆 ☀️ 🎂🎈

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, han blev firad så mycket att han nog inte riktigt märkte vilken dag som var födeledagen 😉 Maten var supergod som alltid när S lagar och T stod för designen och fixande av tårtan. Succé som vanligt 🙂

   Reply
 3. Jessica
  3 år ago

  Hopps verkligen K får ett riktigt roligt kalas nu till helgen också 🙂 Det är jag säker på att han får <3

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, det har ju varit en del trådar att hålla i men så länge gästerna kommer ska det nog bli bra tänker jag 😉

   Reply

Kommentera