i Barnen, Storebror - fem år, Vardag

Femårsdagen

Femårsdagen

I tisdags var den äntligen här; femårsdagen! Storebror har väntat och längtat. Pratat om födelsedagspresenter och planerat barnkalas. Och det stora släktkalaset hade vi ju förra söndagen. Så det var en förväntansfull fyraåring som gick och la sig på måndagskvällen. Och på tisdagen vaknade han upp fem år gammal. Och han låg helt stilla och blundade medan vi smög och fixade hans frukostbricka i köket.

Femårsdagen

Inte förrän vi sjungit den första raden i ”Ja, må du leva…” så öppnade han ögonen och satte sig upp. Lillasyster var ivrig över att han skulle öppna sina paket men Storebror tog först tid på sig och provsmakade på sin frukost. Det fanns tårta från söndagens kalas, vaniljyoghurt med frusna hallon, skurna mackor med ost och skinka och mjölk i den nya Pokémon-muggen.

Femårsdagen

Resten av femårsdagen

Efter att frukosten var uppäten och presenterna öppnade så var det dags för förskola. Där fick Storebror sitta i mitten på morgonsamlingen med en krona på huvudet medan hans kompisar sjöng födelsedagssång på både svenska och engelska. När jag hämtade hem honom på eftermiddagen så var han så nöjd över allting. Han fick bestämma vad vi skulle hitta på med resten av dagen. Att gå till affären och köpa karamellfärg var hans önskan. Han ville nämligen testa att göra Skuggslem (Om ni är småbarnsföräldrar så är risken stor att ni känner till Sommarskuggan…Annars kan jag tyvärr inte säga mer än att ”skuggslem” är ett slags slime).

Så vi promenerade till affären och handlade vår karamellfärg. Hemma rörde vi ihop slemmet och medan det svalnade åt vi vattenmelon. Barnen passade även på att testa de nya vattenpistolerna i badrummet. Sedan följde kladd och klet med Skuggslemmet tills alla var nöjda. Kläder fick läggas i tvättmaskinen och barn tvättas rena.

Efter middag så läste vi i en av de nya födelsedagsböckerna och en nöjd femåring somnade gott efter en lång dag.

Femårsdagen

Femårsdagen

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Storebror tre år

Skrivet den 12 juni, 2017

Födelsedag

Skrivet den 16 mars, 2017

Storebror har fyllt fyra år

Skrivet den 12 juni, 2018

Föregående inläggFrukost på Foo Kafé
Nästa inläggOmplantering av Monstera

4 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  En perfekt 5-årsdag ❤❤❤

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, K var nöjd. Och igår hade han sitt barnkalas så nu är vi klara med kalasandet för ett tag 😉

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  5 år ago

  En sådan härlig & fin dag han fick! 🙏😍☀️😍💕😍

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, han verkade nöjd med dagen 😊💕Och glad över de fina korten från sina mostrar 😉❤️

   Reply

Kommentera