i Barnen, Lillasyster - tre år, Mammaliv, Vardag

Tre år gammal

tre år gammal

Vår minsta har fyllt år och är nu tre år gammal. Hon visar stolt upp tre fingrar och säger att hon har fyllt år. När jag hämtar henne på förskolan så går hon fram till andras mammor och pappor och säger”Duuu, jag har en docka där hemma”. Eller ”Duu, jag har en rosa cykel där hemma”. För det var nog de två presenterna som hon gillade mest. Förutom den rosa, stora ballongen då. Och den rosa prinsessklänningen.

tre år gammal

Frukost på sängen

På födelsedagsmorgonen så hör det ju till att man får frukost på sängen. Lillasyster är ganska (väldigt) bestämd med vad hon gillar och inte. Så hennes frukostbricka blev kokt ägg (bara äggvitan), en smörgås som hade en nalleform dagen till ära, en liten muffins och en finkopp med mjölk.  Vi lyckades göra klart brickan och smyga upp för trappan innan Lillasyster vaknade. Hon fick födelsedagssång och sedan var inte frukostbrickan så intressant. Presenterna skulle så klart öppnas först när man blir tre år gammal.

tre år gammal

tre år gammal

tre år gammal

Tre år gammal

Hon är modig, vår Lillasyster. Och envis. Och rolig. Och omtänksam. Och så himla mycket mer så klart. Hon kan ryta ifrån ordentligt om någon tar den leksak som hon tänkt leka med. Men i nästa sekund kan hon låna ut sina favoritleksaker till sin Storebror.

Lillasyster pratar så mycket nu. Det är så kul att hon kan berätta mer och mer om vad hon tänker. Ofta sitter hon och leker och samtidigt pratar hon med olika röster för de olika figurerna. Men ibland byter hon över till sitt låtsas-språk som bara hon kan. På det språket både ”pratar” hon och hittar på sånger till kända och okända melodier.

För ungefär en vecka sedan så ritade Lillasyster sin allra första huvudfoting. Hon gillar att rita, måla och att färglägga i målarböcker.

På förskolan så har Lillasyster två bästisar som hon leker med varje dag. Men sedan har hon många andra kompisar som hon pratar om här hemma. En av bästisarna kom hem till oss på Lillasysters födelsedag. Storebror hade sitt första barnkalas när han fyllde fyra så Lillasyster får vänta lite. Men en liten fika med en kompis kändes lagom.

Förra helgen var barnens morföräldrar här och firade Lillasysters födelsedag. Och denna helgen är farföräldrarna. Det blir mycket firande men när man längtat så mycket efter sin födelsedag, som Lillasyster verkligen gjort, så är det ju bara kul att den får firas ordentligt!

tre år gammal

tre år gammal

tre år gammal

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Femårsdagen

Femårsdagen

Skrivet den 16 juni, 2019

Måndagsrapporten

Skrivet den 4 februari, 2019

Treårspresenter

Treårspresenter

Skrivet den 29 juli, 2017

Föregående inläggWorkshop med matlagning
Nästa inläggVårkväll på gården

6 Kommentarer

 1. Josefine
  5 år ago

  Så mysigt att få ta del av Junis stora dag!! ❣💞💖💕❤🌞💗☀️👍😍 Hennes mostrar firar henne i Figgamåla i sommar så på så vis blir firandet vääääldans långt och speciellt!! 😍😍😍

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ju fler kalas desto roligare 😉 ❤❤❤

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Instämmer i Moster Josses inlägg. Liten har blivit stor … en bestämd, charmig och alldeles underbar liten tjej ❤❤❤

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, hennes vilja växer med åldern 🙂 ❤❤❤

   Reply
 3. Jessica
  5 år ago

  Härligt!! Hon kommer gå långt i livet 😉 <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Det hoppas jag också. Den viljan vill jag ju att hon behåller även om jag får ta en del diskussioner på vägen 😉

   Reply

Kommentera