i Recept och mat, Vardag

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

För ett tag sedan var jag på en workshop med matlagning här i Göteborg. Det var faktiskt lördagen efter min födelsedag och workshopen var på restaurangen bredvid hotellet där vi bodde. Efter hotellfrukosten kunde jag därför bara promenera över till restaurangen OGBG.

Workshop med matlagning

Innan workshopen startade så fick vi en presentation av restaurangen som vi var på. OGBG står för Ostindia Göteborg och har en koppling till skeppet Ostindiefararen. Maten som serveras på OGBG är en fusion mellan svenskt och asiatiskt. Och de asiatiska influenserna syns även i restaurangens inredning.

Workshop med matlagning

Vår värd för dagen var Sigdal Bakeri. Vi fick höra historien bakom deras knäckebröd som bakas efter gamla norska recept. De säljs idag i över 20 länder. Knäckebröden hade en nyckelroll i vår kommande workshop så det var intressant att höra lite mer om tanken bakom att specialisera sig på, och utveckla, just ett fröknäcke.

Workshop med matlagning och ”PlantbasedbyThess”

Efter introduktionen var det dags att sätta igång med vår workshop med matlagning. Den som inspirerade oss och gav oss många tips var kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist. På Instagram är hon mer känd som PlantbasedbyThess.

Workshop med matlagning

Hon berättade om hur man kan tänkta kring kombinationer av smaker, texturer och färger. Det kan vara lite av en utmaning om man inte är van vid att bara använda växtbaserade produkter. I alla fall är jag själv ganska van vid att lägga på ost eller skinka på mitt knäckebröd. Men scrambled tofu, marinerad kålrot, ärtskott eller hummus är ju så mycket nyttigare.

Vi som var på plats delades in i grupper och fick hugga in på alla ingredienser och röror som fanns. Vi fick utmaningen att med Thereses tips göra en matig knäckebrödsmacka. Vi fick också använda fröknäckebröden till att göra en enkel granola till en soygurt (yoghurt som är gjord på sojamjölk).

Här nedanför kan du se hur vårt arbetsbord såg ut efter att vi plockat ihop alla ingredienser vi behövde. Så mycket goda saker man kan laga till som sedan är så nyttiga att göra frukost, mellanmål eller luncher av. Vi fick med oss några av Thereses egna recept så det finns lite att testa även hemma.

Workshop med matlagning

Resultatet

Det bästa med workshops med matlagning är ju att man faktiskt får äta upp resultatet sedan! Jag hade turen att ha Malin med mig så vi fick dessutom en trevlig pratstund till den goda maten. Vid bordet bredvid oss hade vi Siranee. Henne var det riktigt länge sedan jag träffade så det var kul att få en uppdatering om vad som händer i hennes liv. Just nu är hennes fokus på matlagning och är du nyfiken på thailändsk mat så kan jag verkligen rekommendera ett besök på hennes blogg.

Här kan ni se lite av vad vi lyckades prestera (och fick äta)! Tack alla inblandade för en fint ordnad workshop!

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

 

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Middag på Toso

Middag på Toso

Skrivet den 9 november, 2018

Föregående inläggSpa i Helsingborg
Nästa inläggTre år gammal

2 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Åh så trevligt det verkade vara! Så mycket inspiration. Det behövs sannerligen inom matlagning för man kör lätt fast i gamla invanda rätter och mönster. Var det norska knäckebrödet gott? Kan man köpa det här i Sverige nånstans?

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Det var gott! Mycket fröer och ganska salt så man kan nästan äta det utan pålägg. Finns på Willys och Hemköp (kanske fler ställen men det är de jag vet)

   Reply

Kommentera