i Jenny reser, Vardag

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

I fredags åkte jag tåg till mina systrar. De hade planerat att fira min födelsedag med en vistelse på Spa i Helsingborg. Vi möttes upp på tågstationen och tog sedan bussen ut till Råå där Spa:et som de bokat fanns. Och mina systrar hade inte kunnat fixa bättre väder för oss. Strålande solsken och blå himmel hade vi hela påskhelgen.

Spa:et var ett mysigt litet ställe. Vi gick in på en innergård bakom en restaurang och fick tillgång till bastu, bubbelpool och en ”egen” liten trädgård under två timmar. Vi bytte om till badkläder och badrockar och under tiden hade personalen dukat upp de förbeställda räkmackorna ute i trädgården.

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

Eftersom vi inte träffas så ofta, bara vi, så var det extra lyxigt att kunna prata i lugn och ro. Senast det hände var i London för sex år sedan… Tydligen inte så lätt att få till när vi bor i tre olika städer och jag fått två barn under tiden. Men vi har ju träffats under dessa år! Bara inte utan barn eller familj.

Efter att vi ätit vår lunch så hoppade vi i det bubblande varma vattnet och bara njöt. Alkoholfria drinkar, lite salta nötter och mörk choklad fick vi under tiden som vi låg i badet. Det var så varmt av både det 38-gradiga vattnet och solen så vi kände inte att bastun var något för oss just den här dagen.

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

Vad vi gjorde mer än Spa i Helsingborg

Jag åkte ju till mina systrar i fredags och var tillbaka hemma på lördagen så vi hann med lite mer än bara spa i Helsingborg. När vi hade bubbelbadat klart så tog vi bussen från Råå tillbaka in till Helsingborg igen. Jag var tvungen att ta kort på det här fina korsvirkeshuset medan vi väntade på bussen. Det finns så många fina hus i lilla Råå.

Men annars så fångade jag inte jättemånga kort med kameran. Det är kanske ett gott tecken att jag hade fullt upp med annat.

Spa i Helsingborg

Vi var ganska möra och avslappnade så vi behövde en kaffe i solen nere vid havet. Det var så fint att titta ut över båtarna och känna solen värma i ansiktet. Sedan vandrade vi mot restaurangen där vi beställde massor av god sushi. Maten tog vi med oss hem till min ena syster och där dukade vi upp. Nu var vi alla riktigt hungriga så all sushi slukades på nolltid.

Kvällen fortsatte med mer prat, lite kollande på youtube-klipp och mer mat bestående av en bricka med ostar, skinka, oliver och massor av annat gott. Efter denna heldag somnade jag på några sekunder när jag bäddat ner mig i bäddsoffan.

På lördagsmorgonen bjöd min syster på en stor påskfrukost. Ägg, sill, mackor, smoothie, kaffe…ja, allt möjligt gott. Vi gick sedan ner på stan och tittade i affärer innan det var dags för mig och en av systrarna att ta varsitt tåg till våra hemstäder.

Så fint dygn och jag är så tacksam för det fina firandet och inte minst tiden med mina systrar!

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

Spa i Helsingborg

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Födelsedag i Spanien

Födelsedag i Spanien

Skrivet den 24 april, 2017

Födelsedag med frukost på sängen

Skrivet den 12 april, 2018

Födelsedag

Skrivet den 16 mars, 2017

Föregående inläggBilder från skogen
Nästa inläggWorkshop med matlagning

2 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Åh vad härliga bilder <3 Så fint att du uppskattade vår lilla present <3 Jag tycker också vi hade ett mycket mysigt dygn och uppskattar verkligen att vi fick det tillsammans på detta sättet vi tre systrar, och vilket väder!!! Kram på dig <3 <3 <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Det var verkligen ett superfint dygn. Vi hann ju med så mycket bra!! kramar!

   Reply

Kommentera