i Vardag

Palettblad och andra sticklingar

Alla växter här hemma

Jag har glömt att dela med mig av lite bilder på mig när jag pysslar med mina palettblad och andra sticklingar. Att sköta om växterna och se om jag kan få dem att trivas är faktiskt ett av mina fritidsintressen och sätt att koppla av. Speciellt nu på sommaren då många av växterna har fått flytta ut på vår stora balkong. De växer verkligen så mycket av allt solljus och all värme!

Jag brukar ta en runda på kvällarna då jag går runt och plockar av något visset blad här och bryter av en vissnad blomma där. Sedan fyller jag på den stora vattenkannan och går runt och häller vatten på all uttorkad jord. Växterna inomhus får vatten ungefär en gång i veckan men på balkongen blir växterna törstiga varje dag. I alla fall när det har varit varmt och soligt.

Det är så avkopplande att gå runt och pyssla och det är väldigt roligt att se hur växterna växer upp och utvecklas. Palettbladen som syns på bilderna är dessutom så himla enkla att ta sticklingar från. Jag brukar ta lite då och då för att plantera och ge bort till de som vill ha. Ibland behöver man ju ta av lite för att växten ska bli tätare och växa finare.

Palettblad och andra sticklingar

På tal om palettblad så har jag ett litet projekt hemma just nu. Jag såg tips på någon blogg (som jag så klart inte kommer ihåg vilken det var) om att man kunde få den, och andra växter, att bilda en stam med en fin krona av bladen. En sådan utmaning kunde jag ju inte låta bli så några sticklingar står nu på tillväxt för att bli upp-stammade.

Även om palettblad och andra sticklingar växer ganska snabbt den här årstiden så räknade jag med att det här projektet kommer ta ett tag. Jag satt dessutom några stycken för jag räknar med att alla inte kommer att lyckas. Det är ju ändå mitt första försök att göra en uppstammad växt från start. Men håll tummarna för att det blir fint. Om jag lyckas kommer ni så klart att få se resultatet här i bloggen!

 

 

palettblad och andra sticklingarpalettblad och andra sticklingarpalettblad och andra sticklingarpalettblad och andra sticklingarpalettblad och andra sticklingar

palettblad och andra sticklingar

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Pelargon som vägrar hösten 

Skrivet den 21 oktober, 2016

rundtur i trädgården blekinge

Rundtur i trädgården

Skrivet den 20 november, 2020

Lite växtlighet

Skrivet den 19 juli, 2017

Föregående inläggSpa och brunch på Hotell Arken
Nästa inläggTips på saker att hitta på med barn i Göteborg i sommar

6 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Låter spännande att få en stam på den växten. Jag har en sån hemma som varit jättefin länge men som nu helt plötsligt ser jättetråkig ut, tappar blad och ser trött ut. Kanske har den stått för varmt nu när det varit högsommar så länge. Kanske ska klippa av några sticklingar och börja om!?

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, värme reagerar de inte så bra på har jag märkt. Men det är väl alltid bra att rädda lite sticklingar om ”moderplantan” skulle vissna helt. De växer upp snabbt i början iallafall 😉

   Reply
 2. paulinagunnardo
  6 år ago

  Skönt att ha en sån där grej som man kan koppla av med 🙂 Jag har inte särskilt gröna fingrar men har fått ett sug efter att köpa massa fina snittblommor. Hade en period då jag hade dille på det och nu märkte jag att det har kommit tillbaka. Kan typ inte gå förbi en blomsterbutik utan att sugas in där.

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, det är så farligt! Finns ju så mycket fint men också galet dyrt. Och jag blir så ledsen när de vissnar 😉 Så jag föredrar mina gröna växter o så bryter jag av nån kvist då och då o sätter i en liten vas 😉

   Reply
 3. Jessica
  6 år ago

  Jag klippte faktiskt ner moderplantan igår och satte ett gäng sticklingar i vatten. Får se om jag har bättre tur med den nya 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Det tror jag! Det blir oftast lite tråkiga efter några år tycker jag! Kanske jag som inte beskär dem rätt men man kan ju alltid börja om med sticklingarna 😉

   Reply

Kommentera