i Mammaliv, Vardag

En dag på brandstationen

 

Nu under sportlovet så har brandstationerna här i Göteborg öppet hus. Vi passade därför på att ta en utflykt till Frölunda brandstation och för en brandmanstokig tvååring så var det helt perfekt! Brandbilar fick provsittas, brandslangar fick sprutas med och bränder släcktes av de riktiga brandmännen. Att man dessutom fick en alldels egen brandmanshjälm och en liten serietidning med brandmansapan Flammy var ju ett stort plus i kanten!

IMG_3700

Pappa har gett en kamera till Storebror och självklart var den med för att föreviga den fina utflykten. Här får farmor och Lillasyster vara modeller framför en av de stora brandbildarna. 

Vi har läst en hel del böcker och brandstationer och det var nog väldigt mycket att ta in för lille K nu när han fick se allting på riktigt.

Det är iallafall väldigt fint att Räddningstjänsten ordnar det här så kolla upp om en brandstation nära dig också har något liknande nu under sprortlovet! Det var intressant både för de små och oss stora. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

test av årets overall

Första snön och test av årets overall

Skrivet den 23 november, 2017

Frukost med plättar

Frukost med plättar

Skrivet den 4 januari, 2018

Utelek

Skrivet den 14 juli, 2016

Föregående inläggDet där med att handla kläder
Nästa inläggLär sig att sätta sig upp och klappa händerna

4 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Åh vad roligt!! Kan tänka mig att det var superpopulärt hos K 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Jessica: Ja, han lekte brandman resten av dagen 🙂

   Reply
 2. Hanna
  5 år ago

  Vad roligt för honom! 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Hanna: Ja, det var en perfekt utflykt!

   Reply

Kommentera