i Inredning, Mammaliv, Vardag

Det där med att handla kläder

Som småbarnsförälder är det inte alltid så lätt att komma iväg och handla kläder. Med barnen i släptåg så är det ju ganska omöjligt att tränga sig in i ett provrum (nej tack till den stressen) och att bara gå på stan för att titta på kläder kan vara ett nog så svettigt äventyr när två-åringen helst vill springa åt alla håll samtidigt för att röra vid allt han kan få syn på. Inte helt lätt att behålla fokuset på kläder helt enkelt.

Men så får man plötsligt en dag möjligheten att gå på stan själv utan barn. Först tar det ju en stund att komma över den där känslan av att ha glömt en barnvagn med minst ett barn någonstans för det är så konstigt att ha båda händerna fria och tillgängliga. När man sedan vant sig litegrann vid den känslan så blir det svårt att sortera bland alla möjligheter och utbud av affärer. Vart går man? Vilka kläder ska man leta efter? Och det finns ju en hel del fina klänningar och tröjor men amningen verkar ju fortsätta ett tag till så det känns ju onödigt att köpa opraktiska kläder just nu. Och kroppen har ju inte helt stabiliserat sig efter viktuppgångar av graviditeter och sedan viktnedgångar av amning och all puttning av barnvagnar så att hitta och köpa ett par välsittande byxor är nästintill omöjligt.

Ja, då kan det sluta med att handlingsresultatet blir följande; 4 ljus i olika nyanser av favoritfärgen turkos och ett fint litet fat till rökelse. Allt väldigt tjusigt och tänkt till nya myshörnan på övervåningen men ändå ganska långt från den planerade klädshoppingen…

IMG_3621

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Storebror tre år

Skrivet den 12 juni, 2017

Jämförelse mellan graviditet nr 1 och 2.

Skrivet den 27 januari, 2016

Febern fortsätter

Skrivet den 28 oktober, 2016

Föregående inläggLördag och finfrukost
Nästa inläggEn dag på brandstationen

3 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Det där med klädshopping får väl sin tid snart det också, kanske till våren. Tills dess får du väl göra som vår andra syrra … nätshoppa 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Jessica: ja, sen har ju inte shoppingen varit min bästa gren även innan barn 😉

   Reply
 2. Jessica
  3 år ago

  Haha, det där är nog ett släktdrag 😉

  Reply

Kommentera