i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Lär sig att sätta sig upp och klappa händerna

 

På en och samma dag i förra veckan så lärde sig denna lilla tjej tre nya saker! Hon lärde att sätta sig upp från krypande, hon lyckades klappa händerna och hon fick till ett helt nytt läte som var ett gnällande när hon inte fick mat så snabbt som hon ville. Man kan väl säga att vi uppskattade de två första förmågorna något mer än den sista. Tyvärr fastnade hon för det gnällande ljudet så det används även när hon inte får just den leksaken hon spanat in eller när hon inte blir upplyft när hon vill.

Sitta har hon ju kunnat i några månader men det är först nu hon kan krypa runt och sedan stanna för att sätta sig upp alldeles själv.

Men oavsett så var det häftigt att alla dessa saker kom på samma dag! Det händer verkligen så mycket med utvecklingen hos bebisar under det första året. De går från att bara vara ett hjälplöst litet knyte som inte rör sig till att ett år senare kunna gå och kommunicera (i alla fall lite) med människor runt omkring dem.

IMG_3811

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

gravidlistan

Gravidlistan

Skrivet den 25 maj, 2017

Frukost med plättar

Frukost med plättar

Skrivet den 4 januari, 2018

Godmorgon

Skrivet den 21 december, 2016

Föregående inläggEn dag på brandstationen
Nästa inläggOnsdag mitt i veckan

2 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Lilla gulliga J <3 Snart ska jag få krama henne och K igen 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Jessica: 🙂 ❤️

   Reply

Kommentera