i Mammaliv, Vardag

Måndagsrapporten

Helgen passerade fort för oss så här kommer en liten sammanfattning i måndagsrapporten. Vi avslutade ju förra veckan med vab och flera dagar hemma tillsammans. När helgen kom var vi alla friska igen. Lördagen startade med en helgfrukost ute på café. Därefter skulle bilen besiktas och till vår stora glädje fick den godkänt!

måndagsrapporten frukost

Jag hängde sedan hemma med barnen. Lunch skulle fixas och det blev korv och spagetti till barnen medan jag åt min favoritgröt. Den är så god att jag äter den nästa varje dag. Ofta till frukost men ibland till lunch eller kvällsmat. Eftersom jag städade och plockade undan på fredagen så kunde vi ägna lördagseftermiddagen åt att rita och pussla och annat som barnen ville göra. Så skönt att inte behöva stressa med annat.

måndagsrapporten havregrynsgröt

På kvällen träffade jag en kompis och åt middag på Prime Grill. Väldigt trevligt att kunna prata i flera avslutade meningar i några timmar. Och det var riktigt god mat! När jag kom hem vid tio så hade barnen somnat och jag passade också på att få min sömn.

Glasskalas och lek med kompis

På söndagen var det dags för Storebror att gå på glasskalas. En av hans förskolekompisar fyllde fem år. Jag följde med honom dit och sedan gick jag och Lillasyster till ett café i närheten. Medan hon åt pannkaks-lunch så pratade jag lite med några andra mammor över en kopp kaffe. När vi sedan hämtade upp Storebror så var han mycket nöjd med kalaset. Han berättade att de lekt dansstopp, visk-leken och hela havet stormar. Dessutom hade de ätit korv med bröd och massor av glass.

Vi tog spårvagnen hem och hade sällskap med en annan kompis från Storebrors förskola. Kompisens mamma föreslog att Storebror kunde hänga med dem hem några timmar om han ville. Och det ville han så klart. De bor bara några hundra meter från oss men det kändes väldigt konstigt att komma hem med bara Lillasyster. Det är ju första gången som Storebror leker hos en kompis utan att jag är med. Jag fick sms om att allt gick bra och när vi hämtade honom så ville han inte riktigt gå hem. Däremot hade han nya leksaker att lägga till på sin önskelista. Kompisen hade tydligen väldigt roligt lego hemma hos sig.

Skönt att första gången hemma hos en kompis på egen hand gick bra i alla fall. Tänk att han redan blivit så stor!

måndagsrapporten

Måndagsrapporten

Och nu är måndagen här. Min klocka ringde som vanligt vid halv sju imorse. Men istället för att gå upp så stängde jag av alarmet och somnade om. Jag var tydligen inte helt utvilad trots att vi haft helg. Klockan var halv åtta nästa gång jag tittade på kockan! Då var det bara att kasta sig upp ur sängen och få upp barnen. Eftersom vi skulle missa frukosten på förskolan så fick de varsin macka hemma. Kläder togs på och tänder borstades. Kvart över 8 var de lämnade på förskolan. Som tur var hade jag mitt första möte klockan 9 så jag hann även till det. Men när man startat dagen med en försovning så har ju dagen redan fått en lite dålig start.

Dagen fortsatte  med möten och vid halv fyra lämnade jag jobbet. Förskolan stängde fyra idag för personalen skulle ha APT. Då öste kallt regn ner så vi skyndade oss hem till värmen i lägenheten. Redan vid fem var alla blöta ytterkläder upphängda på tork, en tvättmaskin var igång och maten var klar. Det blev stekt kyckling, potatis lagad i ugnen och en timjansås. Dagen slutade i alla fall effektivt!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

en väldigt fin helg

En väldigt fin helg

Skrivet den 4 juni, 2018

kalas för båda barnen

Kalas för båda barnen

Skrivet den 12 juni, 2019

Helgen i bilder

Skrivet den 19 mars, 2018

Föregående inläggSkräp i ögat, pannkakor och tulpaner
Nästa inläggApril och ett soligt kök

5 Kommentarer

 1. Soon-Im Martinsson
  4 år ago

  Det hände ju massor av saker, så stressigt, spännande och roligt 😅❤️😘

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, helgen gick fort! Men det var inte så mycket stress trots att vi hann med en del 🙂 💕

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Fy så hemskt det är att försova sig och jag kan bara försöka föreställa mig hur hemskt det måste vara när man har två barn också som ska göras iordning för att komma iväg ”lite snabbt” … hu!!!

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Hehe. Ja. Det var lite hjärtklappning när jag såg klockan men samtidigt ingen idé att försöka stressa. Jag va glad att alla kläder o saker låg framlagda 😉 och att mitt första möte var klockan 9 så det gick ju bra ändå. Men dagen blir ändå lite konstig 😅

   Reply
 3. Jessica
  4 år ago

  Ja det sitter liksom i hela dagen, känslan av att vara lite sen till allting. Skönt att det tack och lov inte händer så ofta i alla fall.

  Reply

Kommentera