i Mammaliv, Vardag

Skräp i ögat, pannkakor och tulpaner

skräp i ögat

Vi har haft en innehållsrik vab-torsdag men den mesta dramatiken hängde i hop med lite skräp i ögat. Att något så litet kan ge så mycket oro! Det var egentligen redan igår som jag såg att Storebror var lite röd i sitt ena öga. Efter en närmare titt så såg jag någonting litet, brunt som verkade sitta fast på ögat. Det rörde inte på sig trots att jag bad Storebror blinka.

Jag ringde till vårt BVC och försökte ge en detaljerad beskrivning. Eftersom Storebror inte verkade ha ont (han hade inte ens märkt något innan jag upptäckte att hans öga var rött) så tyckte sjuksköterskan att vi skulle avvakta så länge det inte blev värre.

När det fastnat skräp i ögat

Imorse när vi vaknade så såg det exakt likadant ut. Storebrors öga var fortfarande lite rött och han hade fortfarande skräp i ögat. Jag ringde till ögonmottagningen på sjukhuset och hänvisades vidare till 1177. 25 minuter senare kom jag fram men hänvisades tillbaka till BVC. De var tydligen tvungna att titta på ögat innan jag kunde få någon remiss till ögonmottagningen. Så ett samtal till blev det och BVC bad om ursäkt att de ej hängt med i de nya rutinerna. De hade i alla fall en läkartid en timme senare vilket kändes väldigt bra.

Så jag slängde på barnen kläder och vi gav oss i väg mot BVC. Väl där kom vi in till läkaren direkt. Hon lyste och tittade i Storebrors öga och höll med om att det såg ut som att något skräp fastnat. Hon ville göra ett försök att se om hon kunde få bort det så hon blötte ner en tops. Storebror fick ligga med huvudet i mitt knä och försöka hålla ögat öppet medan hon försiktigt försökte flytta på skräpet.

Efter någon minuts petande fick Storebror nog och sa att han måste få bort vattnet. Han gnuggade sig massor i ögat. När han kunde öppna ögat igen så var skräpet borta! Jag vet inte om det var läkarens tops eller Storebrors gnuggande som gjorde det men vi slapp åka till ögonmottagningen i alla fall!

Ögat var lite rödare efter behandlingen och för säkerhets skull fick vi med oss ett recept på ögondroppar med antibiotika för att undvika att det blir någon infektion.

Hemma igen och pannkakor till lunch

Vi kom hem igen lagom till lunch. När man är hemma och vab:ar så hör det ju till att ha minst en pannkakslunch. Medan Storebror vilade sig lite efter läkarbesöket så satte Lillasyster och jag igång med pannkakssmeten. När man ska röra till smet, hälla i mjöl och mjölk och allt annat så är det ibland smidigare att hålla till på golvet. Risken för spill och tappade saker minskar och jag behöver inte oroa mig för att Lillasyster ska trilla ner från någon stol.

(Ja, hon har valt kläderna själv. Någon annan med en 2,5-åring med stark vilja?)

skräp i ögat pannkaka

skräp i ögat pannkaka

Pannkakorna blev stekta och gräddes vispades. Lillasyster äter bara grädde på sina och Storebror vill endast ha sylt till sina. Mamman får äta båda!

skräp i ögat pannkaka

skräp i ögat pannkaka

skräp i ögat pannkaka

 

Tulpaner och lite städning i taget

När pannkakorna var uppätna så plockade jag undan. Just nu har vi ganska tomt i kylskåpet för det är dags för veckohandling i morgon. Jag passade därför på att rensa ut det som blivit gammalt och torkade ur kylskåpet. Så skönt att göra sådant innan en handling för då får man verkligen koll på vad som behövs handlas hem!

Och det är dessutom skönt att bocka av ett område i taget som är städat och rensat. Lite, lite i taget.

rensat kylskåp

Och fast det är mitt i vintern med fullt av snö ute så kunde jag inte låta bli att köpa hem en bukett tulpaner häromdagen. Nu är de redan ganska utslagna men eftersom jag inte fotat dem förrän nu så får det vara så. Tänkte avsluta inlägget med bilder på dem för den här dagen blev ju väldigt bra till slut trots att den började lite oroligt. Vill ni ha mer tulpanbilder så såg det ut så här hemma hos oss för ett år sedan förresten.

Nu ska jag återgå till mitt jobb eftersom en stor del av dagen gick åt till telefonköer och BVC-besök. Jag har i alla fall gått igenom mailen under dagen så det är mest den där utbildningen som jag ska fortsätta att förbereda. Hoppas att ni haft en bra dag!

tulpaner

tulpaner

tulpaner

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

VAB

Skrivet den 30 november, 2015

Uggla

Skrivet den 28 maj, 2016

Dags för 1,5-årskontroll på BVC

Skrivet den 2 november, 2017

Föregående inläggSelma Lagerlöf Spa
Nästa inläggMåndagsrapporten

Bli först att kommentera!

Kommentera