i Mammaliv, Vardag

Kulturkalaset, Pride-festival och en ledig fredag

kulturkalaset trädgårdsföreningen

Det är så mycket som händer i Göteborg just nu; både Kulturkalaset och Pride-festival samtidigt. Staden är full av människor, festivaltält och färgglada flaggor. Igår var jag och barnen lediga eftersom jag fortsätter att  vara föräldraledig på fredagar. Efter att ha haft en lugn morgon med frukost hemma så begav vi oss ut i folkvimlet.

Kulturkalaset i Göteborg

Vi satt kurs mot Trädgårdsföreningen där de har samlat aktiviteter som passar för barn. Det var fullt med folk och en liten utmaning att ta sig fram med dubbelvagnen. Och lite svettigt är det att vara själv med barnen eftersom de båda är snabba och gärna springer åt varsitt håll. Men det märks samtidigt att de blir större. Storebror vet att han måste hålla koll på var jag är och han skötte det riktigt bra. Det gjorde att jag kunde ha ögonen på Lillasyster så att inte hon försvann iväg.

Vi besökte bland annat Regnbågsbibblan som hade flera tält uppställda mitt i Trädgårdsföreningen. Där kunde man läsa böcker, klä ut sig och pyssla med olika saker. Vi testade allt! En bit därifrån fick man prova på kampsport och barnen tyckte att det också var jättekul.

Vi stannade till i fler tält och barnen fastnade överallt där man kunde rita, klistra och göra olika små konstverk. Men vi kunde inte besöka Trädgårdsföreningen utan att gå in i Palmhuset. Det finns alltid nya växter och blommor att titta på och Storebror vill gärna titta till fiskarna i dammen. Inte mig emot för jag älskar det huset!

kulturkalaset trädgårdsföreningen

kulturkalaset trädgårdsföreningen

kulturkalaset trädgårdsföreningen

kulturkalaset trädgårdsföreningen

kulturkalaset trädgårdsföreningen

Fredagstacos

På vägen hem från Trädgårdsföreningen gick vi förbi mataffären och tog sedan svängen förbi Götaplatsen och den stora scenen de byggt upp där. Vi lyssnade lite på musiken och promenerade sedan hem till oss. Fredagskvällen avslutades mycket lugnt med taco-middag och häng runt matbordet. Medan barnen satt kvar och lekte plockade jag iordning. Perfekt när allt är gjort lagom till att barnen somnat.

tacos

tacos

Hoppas att ni hade en fin fredagskväll och en fortsatt bra helg!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

När är det brittsommar

När är det brittsommar?

Skrivet den 23 oktober, 2018

Stadsmuseet 

Skrivet den 11 juli, 2016

Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus

Skrivet den 14 augusti, 2018

Föregående inläggAlfons Åbergs Kulturhus
Nästa inläggMåndag med barnen

2 Kommentarer

 1. Jessica
  10 månader ago

  Vilken härlig dag 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   10 månader ago

   Ja, är nöjd med vad vi hunnit med 😊

   Reply

Kommentera