i Mammaliv, Tips, Vardag

Palmhuset i Trädgårdsföreningen

 

Lördagspromenad till Palmhuset

I lördags när vi var ute och gick på stan så kände vi att vi gått på samma gator lite väl många helger i rad. Vi vandrade därför in i Trädgårdsföreningen och vidare till Palmhuset, det stora växthuset som ligger mitt i parken. Det är faktiskt ett av mina favoritutflyktsställen i Göteborg. Förutom att där finns så vackra växter så ligger det verkligen mitt i stan, vilket gör det enkelt att ta sig dit, men det är också helt gratis att gå in i både parken och Palmhuset.

Lite längre fram på våren, och självklart på sommaren, så är själva parken i Trädgårdsföreningen väldigt fin att promenera runt i och har man barn så finns en jättestor lekplats att stanna till vid. Men nu är vi ju mitt i den kalla vintern och då passar Palmhuset riktigt bra för ett besök eftersom det är så skön temperatur inne i växthuset.

Kameliahuset

Ett av rummen i Palmhuset är helt fyllt av Kamelior som är en riktigt vacker blomma. De blommar från sen höst till tidig vår så nu under vintern är det helt perfekt att gå runt och njuta av blomsterprakten! Jag tycker om alla växterna men just Kameliahuset är nog min favorit just nu. Kolla bara på bilderna här nedanför så förstår ni varför!

Bra utflykt för barnfamiljer

Barnen gillade att gå runt i den djungellika miljön inne i Palmhuset och det är lagom stort för att de inte ska hinna tröttna. Storebror frågade vad alla växterna hette och tittade nyfiket på alla palmer, spännande växter och simmande fiskar i små dammar.

Lillasyster satt mest i vagnen eftersom det egentligen var dags för hennes sovtid. Besöket var dock för spännande så hon höll sig ändå vaken tills vi kom ut igen. Men eftersom vi körde runt med vagnen så vet jag att vår dubbelvagn gick bra att köra genom hela huset och kom in genom alla dörrar mellan de olika rummen.

palmhuset-8palmhuset-11

palmhuset-16

palmhuset-33

palmhuset-31

De sista bilderna visar lite av den ljusutställning som pågår just nu i Palmhuset. Det är en ljusinstallation av den brittiska konstnären Bruce Munro som pågår fram till den 21 januari. Den gav lite extra magi till vår vandring genom ”djungeln”.

Klicka här för att se bilder från vårt besök i Palmhuset för ungefär ett år sedan.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

J tre veckor 

Skrivet den 26 maj, 2016

Lite bilder från Blekinge 

Skrivet den 3 september, 2016

K ~ 16 månader

Skrivet den 17 oktober, 2015

Föregående inläggVad vi (nästan) alltid gör på helgen
Nästa inläggLillasyster 20 månader

4 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Så fina foton och så mysigt där är. Jag var inne på Trädgårdsföreningen i somras men inte inne i Palmhuset då. Där var jättefint <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Kanske också nått att göra i helgen 😊

   Reply
 2. Pernilla Lantz
  6 år ago

  Vilka härliga foton, nu vill jag också dit!

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, sånt bra ställe! Tack så mycket 🙂

   Reply

Kommentera