i Vardag

Föreläsning hos Krickelin på For Good Luck

Jag har ganska länge följt Krickelin som bloggar en hel del om inredning, vackra saker och livet i Varberg och en hel del annat. En stor anledning till att jag fastnade för just hennes blogg var de fantastiskt vackra fotografierna. Speciellt bilderna från hennes hem som går i vackra toner av blått.

För några år sedan startade hon, tillsammans med kollegan Miranda, en affär och webbshop som säljer kläder, smycken och accessoarer. Jag har en del kläder ifrån märket som heter ”For Good Luck” och har länge velat åka ner till Varberg för att få möjlighet att se deras butik och titta närmare på allt fint som finns där i.

För et tag sedan fick jag äntligen möjlighet att göra verklighet av planerna. En inbjudan till en föreläsning trillade in och lägligt nog så var barnens farmor och farfar på besök hos oss. Jag kunde lämna barnen hos dem och hoppa på tåget mot Varberg!

Sisterhood

Det var en solig eftermiddag när jag gick av tåget vid Varbergs station. Jag kunde ta en lugn promenad genom den lilla staden ner till bruket där For Good Luck har sin lokal. Inne i affären fanns några rader stolar framställda och efter att ha hälsat fick jag en kopp kaffe och en äppelkaka i väntan på att kvällens föreläsning skulle starta.

for good luck

Kristin (som Krickelin heter egentligen) och Miranda började med att berätta om deras kollektion, ”Sisterhood”. Den togs fram i samband med att #MeToo-rörelsen var som starkast. De blev starkt berörda av alla historier som delades i sociala medier och kände att de ville göra någonting mer. Genom sina varumärken når de ut till väldigt många människor och de ville använda den makten för att göra skillnad.

forgoodluck1

De vände sig till den lokala Kvinnojouren i Varberg och undrade om de var intresserade av ett samarbete. Det var de! En kollektion kläder togs fram där 10% av vinsten för varje sålt plagg går till Kvinnojourens arbete för utsatta kvinnor.

Anita, som jobbat länge på kvinnojouren, pratade sedan en stund om hur de arbetar. Framförallt delade hon med sig av starka historier om hur det kan se ut när kvinnor söker sig till dem för att få stöd och hjälp. Jag tror att alla som var på plats den kvällen var väldigt berörda av det vi fick höra.

forgoodluck1-2

Föreläsningen avslutade med att Kristin, Miranda och Anita hade ett samtal om deras egna erfarenheter men också om vad man kan göra som medmänniska, kollega eller granne om man misstänker att någon i ens närhet har det svårt. Det viktigaste rådet var att finnas där och våga lyssna. Om du vill veta mer om projektet Sisterhood eller om du vill få information om Kvinnojourens arbete så finns det mer att läsa här.

For Good Luck

Efter lite småprat med de andra kvinnorna som kommit på kvällens föreläsning så gick jag runt en stund i affären för att titta närmare på allt fint som finns där. Jag kan verkligen rekommendera ett besök om du skulle ha vägarna förbi Varberg. Men kolla upp öppettiderna för de håller bara öppet några få gånger i veckan.

De blå tonerna, som finns i Krickelins hem, går igen i inredningen även i butikslokalen. De har byggt en del själva och handlat annat på second hand. Det bidrar till  en personlig stil på allting. Överallt finns små stilleben så jag gick runt med min kamera och försökte fånga så mycket som möjligt på bild. Men jag hade ju ett tåg att passa för att hinna hem innan barnen skulle lägga sig så till slut var jag tvungen att tacka för mig och promenera tillbaka till stationen.

Ett stort tack till Kristin och Miranda för att ni gör så bra saker som egentligen ligger utanför era verksamhetsområden. Jag hoppas att jag snart får besöka er igen!

for good luckfor good luckforgoodluck1-6for good luck

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukosttips

Frukosttips

Skrivet den 26 april, 2017

For Good Luck

Skrivet den 15 juni, 2017

Föregående inläggEn ledig lördag
Nästa inläggLunch på The Barn

2 Kommentarer

 1. paulinagunnardo
  1 år ago

  Grymt bra när värderingar och en vilja att förändra något till det bättre påverkar skapandet! Tumme upp! Och grymt snyggt alltihop!

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Ja, jag tycker att det är så bra när man kan använda sin plattform till saker som är viktiga! Så sprider gärna ordet om de som gör det 😉

   Reply

Kommentera