i Recept och mat, Vardag

Superenkel äppelkaka

superenkel äppelkaka

Ibland har man tur och förra veckan hittade jag ett recept på en superenkel äppelkaka precis när jag skulle fixa fika till jobbet. Jag arbetade min sista dag på gamla jobbet i och då hör det ju till att man tar med sig lite fika. Jag hade först tänkt göra min äppelpaj men på spårvagnen hem satt jag och läst lite blogg-inlägg. En av mina favorit-bloggare, Krickelin, hade lagt ut ett recept på en äppelkaka som såg både god och enkel ut. Så eftersom allt fanns hemma rörde jag ihop den på kvällen efter att barnen fått i sig middag.

superenkel äppelkaka

När T sedan kom hem från jobbet såg han så ledsen ut när jag sa att den inte var till honom. Den där doften av varma äpplen med kanel är svårslagen!

Kollegorna på jobbet var nöjda med fikat i alla fall. De tog flera gånger och berömde att den var så mjuk så jag kan verkligen tipsa er om receptet. Eftersom det är lånat från Krickelin får ni klicka in här och kolla längst ner i inlägget.

God och superenkel äppelkaka

Eftersom min man inte fick smaka på mina kollegors fika så gjorde jag en ny äppelkaka i söndags. Perfekt att äta till efterrätt på kvällen när det var helg och allt. De skivade äppelbitarna som inte fick plats i äppelkakan tog barnen mer än gärna hand om.

superenkel äppelkaka

Allt du behöver är mjöl, bakpulver, socker, ägg och mjöl. Och så äpplen förstås.

superenkel äppelkaka

Tryck ner äppelbitarna lite som du vill. Jag gjorde ett enkelt mönster men man kan säkert vara mer kreativ om man vill göra den lite extra fin.

superenkel äppelkaka

När allt är på plats i formen så strö över lite socker och en hel del kanel. Det är ju kanelen som ger den där goda doften och smaken så snåla inte!

superenkel äppelkaka

Och en stund senare har du en riktigt god äppelkaka! Lillasyster var mätt på middagsmaten så Storebror fick hennes portion och han hade nog gärna ätit ännu mer om han hade fått. T tyckte att min vanliga äppelpaj är bättre men tog ändå en bit till. Det får väl ändå räknas som ett gott betyg.

superenkel äppelkaka

Det var verkligen en superenkel äppelkaka att göra. Det tar inte många minuter att röra till smeten och sedan ska den vara cirka 15 minuter i ugnen. Perfekt om man inte vet vad man ska bjuda gästerna på ! Nu på hösten brukar ju det dessutom finnas ett överflöd av äpplen.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Glasnudlar med grönsaker

Skrivet den 18 september, 2016

Tips på mellanmål som barnen älskar

Skrivet den 14 september, 2017

Pepparkaksscones och andra julbestyr 

Skrivet den 29 november, 2017

Föregående inläggLäppstift som ändrar färg
Nästa inläggVecka 37 - om valet och vardagen

Bli först att kommentera!

Kommentera