i Recept och mat, Vardag

Soppa på jordärtskocka

När man får jordärtskockor…

För mig känns det väldigt mycket som höst med varma, goda soppor. Tyvärr blir det sällan av att jag lagar dem men när jag blir bjuden på soppa så älskar jag det! Tänk då vilken tur om man helt plötsligt får ett gäng nyskördade jordärtskockor och ett recept på hur man gör en god soppa på jordärtskocka. Detta hände faktiskt mig i söndags! På måndagen var det ju självklart vad jag och barnen skulle äta till lunch. Höstsolen sken in i köket och det kändes så himla husligt att stå och skrubba jordärtskockor tillsammans med barnen vid köksbänken.

soppa på jordärtskocka

Recept på god jordärtskockssoppa

Det var snälla Pernilla som gav mig jordärtskockorna och jag använde självklart hennes recept när jag skulle göra soppan. (Klicka på länken om du blir sugen på att testa!) Jag fick dock ändra lite i receptet. Något vitt vin fanns inte i detta småbarnshem så en skvätt pressad citron fick stå för syrligheten och det blev faktiskt bra det med.

Förutom en god soppa så fick jag också lite ny kunskap via Pernillas blogg. De där jordärtskockorna som inte ser så himla spännande ut är tydligen hur nyttiga som helst. De är rika på vitamin C och K och kostfibret inulin vilket gör dem extra bra för personer med diabetes eller dålig blodsockerbalans. Se där, man lär sig nått nytt varje dag!

soppa på jordärtskocka

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Pepparkaksscones och andra julbestyr 

Skrivet den 29 november, 2017

Matmuffins

Skrivet den 17 januari, 2016

Matlagning

Skrivet den 2 augusti, 2017

Föregående inläggKokosolja i håret
Nästa inläggLillasyster 18 månader

6 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Låter ju fantastiskt gott!! Inte ofta jag har gjort något med denna lilla knöl men ett par gånger har jag faktiskt gjort puré och serverat istället för vanligt potatismos och det är väldigt gott. Och nu när man vet hur nyttiga dom är så får det minsann bli lite mer av denna lilla ört (som jag inte heller visste den klassades som). Är nog väldigt skonsamt mot magen också. 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Vilken tur jag inte skrev rotfrukt som jag hade tänkt 😉 haha.

   Reply
 2. Jessica
  6 år ago

  Trodde jag också att det var, haha!!

  Reply
 3. Pernilla Lantz
  6 år ago

  🙂

  Reply
 4. Emelie Babunovic
  6 år ago

  Mums!!! Jag älskar jordärtskocka 💗

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Supergod och extra god när man tänker på nyttigheterna i den 😉

   Reply

Kommentera