i Recept och mat

Eget naan-bröd 

I fredags lagade jag ris med kyckling och färdig indisk kryddblandning. Ungefär när jag skulle börja laga maten kom jag på att jag glömt köpa naan-bröd. Istället för att rusa till affären googlade jag recept och hittade ett jätteenkelt. 

T sa att vi aldrig mer kan köpa färdigt efter att han smakade det så det fick klart godkänt. Tog ca 15 min att göra också. 

Här kommer receptet. Jag delade det på hälften men fick lägga till en hel del mjöl då degen blev lite för kletig. 

8 dl vetemjöl 

1 msk bakpulver

1 tsk salt

1 dl vatten

2 dl turkisk yoghurt (alt. annan naturell yoghurt)

1 ägg

(1 vitlöksklyfta)

Olivolja

Flingsalt

Platta till bröden och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 6-8 min i 250 grader. 

Pensla med olivoljan och flingsaltet direkt när du tar ut plåten från ugnen och ät medan det är varmt! 

  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Kakor 

Skrivet den 15 september, 2016

Glasnudlar med grönsaker

Skrivet den 18 september, 2016

Låtsasfudge med Nutella

Skrivet den 5 december, 2015

Föregående inläggLördagskväll
Nästa inläggBloggtips

Bli först att kommentera!

Kommentera