i Vardag

Jobba hemifrån

jobba hemifrån

Förrförra veckan fick jag jobba hemifrån en dag då jag slutat på mitt förra jobb och ingen fanns på plats på mitt nya kontor. Det här inlägget skulle så klart kommit upp tidigare men blev av någon anledningen inte publicerat. Bättre sent än aldrig i alla fall!

Det är lite annorlunda att jobba hemifrån tycker jag. För att det ska fungera vet jag att jag måste strukturera upp tiden noggrant. Om jag inte gör det så har jag alldeles för lätt för att bli distraherad av annat som behöver göras hemma. Det kan vara att man ser en hög med papper som behöver sorteras, någon del av hemmet som ser stökig ut eller den smutsiga tvätten som ska slängas in i tvättmaskinen. Om man låter sig själv göra några sådana saker så är det lätt att tiden rinner iväg. Jag brukar därför skriva listor på det som jag ska få gjort under dagen så att jag inte hittar på något annat istället.

När jag väl sitter framför datorn eller med telefonen så brukar jag vara väldigt effektiv. Så länge jag har arbetsuppgifter att fokusera på så låter jag inte annat komma emellan. Däremot hade jag inte velat jobba hemifrån hela tiden. Ibland behöver man bolla saker med sina kollegor eller ta en paus över en kopp kaffe i fikarummet. Sådana pauser blir ju inte av på samma sätt när man ska jobba hemifrån. Men när man har mycket att göra och bara ska bocka av från en lång lista är det perfekt. Då får i alla fall jag massor gjort när jag kan sitta ostört.

Lunch när man ska jobba hemifrån

För att ändå få en liten paus så gick jag ut och handlade lunch. Om jag ställer mig och lagar mat så finns risken att jag fastnar i disk och annat i köket. Det är dessutom ganska skönt att bryta av i arbetet med en liten promenad utanför hemmet. Det fick bli en Ceasar-sallad med en väldigt god smoothie till. Att den gröna smoothien dessutom var full av nyttigheter gjorde ju bara det hela ännu bättre! Med extra energi i kroppen så kunde jobbet fortsätta några timmar till och sedan var det dags att hämta hem barnen. För oavsett om man jobbar hemma eller på kontoret så tycker jag att timmarna bara rinner iväg. Dagarna och veckorna går så fort!

Har du möjlighet att jobba hemifrån i ditt jobb? Och hur tycker du att det fungerar  så fall?

jobba hemifrån

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggPå väg till jobbet
Nästa inläggStorebror fyra år

5 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Det är ju jättebra att möjlighet finns att kunna jobba hemifrån ibland tycker jag. Jag funderar själv på att försöka få möjlighet till det. Det skulle vara skönt att kunna sitta hemma halva veckan faktiskt, i lugn och ro. Dessutom sparar man ju tid på att bara kunna dra på sig mysdressen och sitta och jobba precis som man ser ut när man vaknar, hahaha!!!

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Jag kommer nog ha den möjligheten längre fram när jag är lite mer ”varm i kläderna”. Tycker också det är skönt om man har möjligheten nån gång i veckan eller så. Du borde ju absolut kunna för att kunna skriva i lugn o ro kan man tycka!

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Det är precis det jag ibland kan sakna, att få sitta ostört och skriva. Det blir ju så mycket mer producerat då!! Jag ska kolla upp möjligheten.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Vet att det förekommer på vissa ställen iallafall i ditt yrke. Så det finns antagligen rutiner för sekretess och liknande. Hoppas det kan funka även för dig!

   Reply
 3. Jessica
  4 år ago

  Ja, jag har arbetskamrater som jobbar hemifrån 2-3 dagar i veckan. Det är bara det att jag inte har funderat på det så mycket innan. Man ska ju ha plats hemma också 😉 Men visst hade det varit skönt att dela på arbetstiden mellan jobbet och hemifrån.

  Reply

Kommentera