i Vardag

Grillning i byn

grillning i byn

En kväll när vi var i Blekinge var vi inbjudna till buskröjning och grillning i byn. Buskarna längs med den lilla byvägen behövde röjas och då hjälps grannarna åt. För att det ska bli lite trevligare så avslutades det hela med mat för alla. Egentligen var tanken att det skulle grillas korv men eftersom det var eldningsförbud fick korvarna lagas inne på spisen. Det gick ju lika bra det och trevligt och gott blev det!

grillning i byn

Medan de andra grannarna gick med liar och häcksaxar längs med vägen så höll sig barnen och jag i en av trädgårdarna. Vi hjälpte till att plocka fram mat och duka upp långbordet under äppelträden. Det var kul att få träffa grannarna och höra lite skvaller från byn. Det är ju inte så ofta vi ses nu för tiden.

grillning i byn

grillning i byn

Sommaräpplen direkt från trädet

Barnen tyckte det var så kul att få en ny trädgård att upptäcka. Och det är så häftigt att få hänga med och se dessa gamla platser genom deras nyfikna ögon.
De passade även på att provsmaka de färdiga sommaräpplena. Äpplena verkade få mer än godkänt i år! Eller var det kanske stegen som var så rolig att klättra på som gjorde att många äpplen plockades ner?

grillning i byn

grillning i byn

När klockan blev mycket och luften blev kylig åkte vi hem till vår egen gård. Tack för en mycket trevlig stund alla grannar!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

höstledighet

Höstledighet

Skrivet den 10 november, 2020

släktträff i blekinge

Släktträff i Blekinge

Skrivet den 24 juli, 2018

Vårtecken

Skrivet den 26 april, 2018

Föregående inläggSommarkvällar
Nästa inläggSommarlov i Göteborg

Bli först att kommentera!

Kommentera