i Barnen, Mammaliv, Vardag

Sommarkvällar

sommarkvällar

Det är något magiskt med varma, ljusa sommarkvällar. När man inte ens behöver ta på sig en långärmad tröja och bara vill stanna ute så länge det går. I år har vi ju fått en hel del av just sådana kvällar. Under de varmaste dagarna så var kvällarna den tid på dygnet som barnen kunde vara ute. Luften blev äntligen lite svalare och solen slutade att bränna. Vi struntade i att det egentligen var långt efter läggdags och stannade uppe tillsammans.

sommarkvällar

Växterna hemma i mina föräldrars trädgård vattnades och saker som använts under dagen ställdes på sina rätta platser. Det där lugna tempot på landet. Det finns alltid något att göra men det finns sällan någon brådska.

sommarkvällar

Barnen lekte tillsammans och de njöt av att ha så mycket utrymme att springa runt på. Storebror satte upp spelreglerna och Lillasyster hängde med. Äntligen kan de kommunicera och leka tillsammans. Storebror säger så ofta att Lillasyster är hans bästa kompis. Inte en enda gång har de saknat kompisarna på förskolan det här långa sommarlovet.

sommarkvällar

Korna stannade till och tittade nyfiket på de där små människorna som pratade högt och sprang snabbt.
Jag undrar vad de tänkte när de stod där och kollade på dem.

sommarkvällar

sommarkvällar

Sommarkvällar att minnas

Så fint att ha bilder och minnen att plocka fram om några månader när det kommer vara mörkt när vi åker till förskolan och lika mörkt när det är dags att gå hem. Då känns de där ljusa, varma sommarkvällarna så långt borta. Så olika vi lever under årstiderna här i Sverige. På sommaren finns så mycket tid och så långa dagar och under vintermörkret hinner man nästan ingenting. Den här sommaren har vi verkligen kunnat tanka solljus och jag hoppas det räcker en bra bit in på hösten.

sommarkvällar

sommarkvällar

sommarkvällar dalia

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Midsommarblommor

Midsommarblommor

Skrivet den 16 juli, 2019

Att plantera tomatplantor

Skrivet den 22 juni, 2017

smultron

På jakt efter smultron

Skrivet den 3 juli, 2017

Föregående inläggMåndag med barnen
Nästa inläggGrillning i byn

4 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Så härliga bilder. Visst är det underbart med alla dessa varma fina sommarkvällar vi fått i sommar. Även om det ibland var lite väl varmt i sommar så saknar jag det redan nu när det bara är 15 grader när jag går till jobbet på morgonen.

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Tack! Ja, man ser ju inte framemot den mörka kalla perioden som är på gång nu…

   Reply
 2. Jessica
  6 år ago

  Usch nä, det kan gott komma lite sensommar också 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, än är det ju faktiskt bara augusti 😊💕

   Reply

Kommentera