i Mammaliv, Vardag

Höstliga Göteborg 

Ännu en dag med ändrade planer. Fikan med en vän fick avbokas för Lillasyster vaknade med ont i magen. Iallafall tolkade jag hennes skrik så och ett skrikigt barn är dels inte ett populärt sällskap på kafé men dessutom så tror jag hon mår mycket bättre av lite lugn och ro. Det blev istället en promenad genom ett höstligt Göteborg efter att Storebror lämnats på förskolan.

magasinsgatan-8

Efter frisk luft och vaggning av kullerstensgator somnade Lillasyster i vagnen och jag kunde köpa overall och andra nödvändigheter till barnen nu när kylan slog till. Det enda som återstår är varma vinterkängor till Storebror men de är bäst att han får vara med och prova så att storleken stämmer.

När det var gjort promenerade jag till det fina området runtomkring Magasinsgatan här i Göteborg. Där finns så många inspirerande affärer samlade på en liten yta. Idag så fick det räcka med att kolla in genom fönstrena för jag hade ju stora dubbelvagnen med mig.

magasinsgatan-2

Ingen har väl missat inredningsbutiken Artilleriet. Tyvärr är det ganska höga prislappar på det mesta men att gå runt och titta och inspireras kostar ju ingenting.

 

Runt hörnet finns The Kitchen som är en del av Artileriet men med fokus på kök och köksredskap. Också väl värt ett besök.  

På samma gata hittar man även Norrgavel som har inredning med en nordisk ljus stil. Mycket naturmaterial och ljusa trädslag. 

magasinsgatan-5

Jag passade också på att svänga inom DaMatteo för en finkaffe och en kardemummabulle och passade på att skriva lite på olika blogginlägg som är på gång. Hela tiden sov Lillasyster och jag hann även gå hem och fixa lite med bilder till det här inlägget innan hon vaknade.

magasinsgatan-6

Det är nog en av de jobbigaste sakerna med föräldraskapet; när barnen inte mår helt bra. Man är ju alltid mer eller mindre orolig för att något ska hända barnen men när de dessutom visar tecken på att vara sjuka eller ha ont…då gör det ont i hjärtat. Och det är ju bara att acceptera att det här hör föräldraskapet till; små barn-små bekymmer, stora barn-stora bekymmer. Tur att man inte får en tonåring att hantera direkt utan faktiskt har några års övning och vana när de problemen dyker upp och ska hanteras.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vi flydde vintern för en kväll

Skrivet den 18 december, 2017

lek i vasaparken

Lek i Vasaparken

Skrivet den 16 november, 2018

Föregående inläggOnsdag och lite behind the scenes
Nästa inläggBesök i palatset Gyengbokgung

Bli först att kommentera!

Kommentera