i Inredning, Lillasyster - ett år, Mammaliv, Vardag

Lite ommöblering i sovrummet och steg mot att få minsta barnet att sova själv

ommöblering i sovrummet

Jag har tagit tag i en ommöblering i sovrummet för att ta ett steg mot att få Lillasyster att sova själv. Vår lilla J är ju snart 1,5 år gammal och har hittills inte sovit en hel natt i sin spjälsäng. Några timmar här och där men för det allra mesta har hon legat klistrad tätt intill mig. Storebror flyttade till eget rum när han var 8 månader. Innan dess sov han helst i sin egna säng inne i vårt rum för han blev så lätt störd av oss. Så har ni tips på hur man får ett barn att uppskatta att sova själv så skriv gärna en kommentar. Vi har inte riktigt behövt kämpa så mycket med just den delen innan!

ommöblering i sovrummet

Ommöblering i sovrummet

I söndags fick jag en idé om att det vore  bra att flytta ut spjälsängen till rummet intill vårt sovrum. Den långsiktiga planen är att barnen ska dela rum. Men innan Lillasyster sover lite stabilare på nätterna kommer hon ju bara att störa Storebror. Nu när hon sovit i vårt rum så ser hon mig och gnäller direkt att hon vill upp i vår säng. Så jag tänkte att en liten ommöblering var värd att testa. Igår satte jag igång. Med hjälp av barnen började jag flytta byråer till vårt sovrum och spjälsäng till det rum vi mest haft som gästrum och klädförvaring.

ommöblering i sovrummet

På köpet blev det ordentligt städat och en del sortering av kläder. Jag hade ju lätt kunnat lägga ner mer tid på det här projektet. Men några timmar på förmiddagen, promenad med en vän över lunch och sedan några timmar till på eftermiddagen var vad barnen kunde stå ut med. Tyckte ändå jag hann med en hel del!

ommöblering i sovrummet

Hur det nya tillfälliga barnrummet blev får jag dela med mig av en annan dag. Idag tog jag i alla fall lite bilder i sovrummet. Det är väldigt mörkt nu och det märks att hösten är här på riktigt men lite foton blev det i alla fall.

ommöblering i sovrummet

Jag passade på att ta bilderna medan Storebror var några timmar på förskolan. Jag hade ju såklart sällskap av Lillasyster som passade på att gosa ner sig i den renbäddade sängen.

ommöblering i sovrummet

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Utelek

Skrivet den 14 juli, 2016

K – 20 månader

Skrivet den 14 februari, 2016

Måndag med lite gnäll 

Skrivet den 27 juni, 2016

Föregående inläggBesök i palatset Gyengbokgung
Nästa inläggEn onsdag med fika och fotografering

5 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Så härligt att få lite omändrat. Alltid kul med förändring! Hoppas nu att Lillasyster som genom ett mirakel faktiskt gillar att sova själv i sitt egna rum <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Haha. Igår sov hon där till 00:30. Sen omöjligt att lägga ner henne så hon fick komma in till oss. Men bättre än inget i alla fall 😉

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  En bra början 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Alltid något 😉

   Reply
 3. Det tillfälliga barnrummet | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  5 år ago

  […] Jag visade ju bilder häromdagen från vårt sovrum när jag hade flyttat ut spjälsängen. Idag tänkte jag visa hur det tillfälliga barnrummet för Lillasyster ser ut just nu. Jag har inte fixat i ordning det helt ännu men idag hängde vi en stund där medan Storebror är på förskolan så jag passade på att ta lite bilder på hur det ser ut just nu. […]

  Reply

Kommentera