i Barnen, Mammaliv, Storebror - ett år

K ~ 18 månader

 Idag blir K 18 månader och han har sin 1,5-årskontroll på BVC inbokad. Här är en liten sammanfattning om hur han är nu.

K är ofta glad men han har ett starkt humör så han kan snabbt bli väldigt arg eller väldigt ledsen. Är han inte hungrig och/eller trött brukar han bli glad lika snabbt igen.

Rent fysiskt så har han storlek 86 i kläder och storlek 23-24 i skor. Jag tror han väger mellan 12-13 kg (får reda på exakt imorgon. Han har fått 16 av sina mjölktänder.

Han går väldigt stadigt. För ca en månad sen upptäckte han hur man går på tå och han kan gå baklänges ganska långt. Han älskar att dansa! Han är väldigt stark och lyfter och bär runt på sina stora leksaksbilar.

 Han pratar inte med ord så mycket än. Han använder mycket gester och ljud som vi ibland kan tolka. Pappa är ordet han använt mest och längst tätt följt av Nej. Nu har Mamma börjat användas allt mer också. Andra ord han säger är den, där, oj, bläpplä (=äpple). Igår tyckte vi att han sa papper när han spillde på sig.

Han tycker mycket om böcker med många bilder. Antingen pekar han på bilderna och jag ska säga vad det heter eller så ska jag säga namnet och han pekar ut var det är.

Han gillar också att vara med och hjälpa till i det jag gör, som att sopa, dammsuga, tvätta och laga mat.

 Han förstår väldigt många ord och uppmaningar. T.ex ”gå in i ditt rum och tänd/släck lampan”, ”hämta din pall i vardagsrummet” etc.

Sedan några veckor tillbaka så sover han mycket stabilare på natten. Många hela nätter har det blivit! Vi har kommit ifrån kvällsrutinen där han somnar i sin säng utan han får oftast ligga i soffan hos oss när vi tittar på TV.

K gillar den mesta maten. Även mat vi inte tror han ska äta; oliver, pizzasallad, stark salami m.m. Men han älskar också klassisk ”barnmat” som spagetti och köttfärssås, köttbullar m.m.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sociala medier underlättar livet ibland

Skrivet den 16 januari, 2017

Inskolning på förskola

Skrivet den 8 september, 2015

Treårspresenter

Treårspresenter

Skrivet den 29 juli, 2017

Föregående inläggLåtsasfudge med Nutella
Nästa inläggGraviditen med K

Bli först att kommentera!

Kommentera